Novo u kinima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima (VIDEO)
Plakat filma Legija

Od 25. marta, na repertoaru multiplexa Cinema City naći će se akcioni spektakl Legija (Legion) Scotta Stewarta. U filmu glume Paul Bettany, Denis Quaid, Charles S.Dutton i Kate Walsh.

Radnja filma vezana je uz prašnjavi restoran u pustinji Mohave koji postaje nulta zona konačnog obračuna na Zemlji u zapanjujuće originalnoj i zastrašujućoj viziji Apokalipse reditelja i scenariste Scotta Stewarta. Dok ljudska vrsta uništava sama sebe u divljem bijesu, mala grupa ljudi na rubu ničega priprema posljednju liniju odbrane uz pomoć misterioznog i moćnog stranca...

http://www.youtube.com/watch?v=u8lGCjd9W8U




Na repertoaru će se naći i porodična priča Svi smo super (Everybody's Fine) koja je svoju humanitarnu bh. premijeru doživjela 23.marta u okviru akcije Šetnjom za život, kojom se prikupljaju sredstva za prvi momotom aparat u BiH.

U filmu glume Robert De Niro, Drew Barrymore, Kate Beckinsale i Sam Rockwell. U ovoj oštroumnoj komičnoj drami, remakeu istoimenog talijanskog hita Giuseppe Tornatorea Stanno Tutti Bene De Niro glumi udovca koji, nakon što mu je žena preminula, shvati da mu je žena bila jedina prava veza sa djecom. Stoga on kreće na putovanje autobusom duž čitave zemlje kako bi se ponovno zbližio sa njima, ali putem otkriva da su njihovi životi daleko od idealnih. U samom srcu filma je priča o porodici i fizičkim i emocionalnim udaljenostima koje valja prijeći kako bi njeni članovi opet postali prava porodica.

http://www.youtube.com/watch?v=XGXuhyVxrQM





26. i 27.marta održat će se i ponoćne pretpremijere romantične drame Hvala ti za ljubav. Robert Pattison u filmu igra mladog buntovnika koji iznenadnim obrtom sudbine upoznaje mladu i vrlo zanimljivu djevojku ali radi dramatičnih okolnosti svoj odnos sa njom dovodi u pitanje. Film će se na redovnom repertoaru naći od 1. aprila.

http://www.youtube.com/watch?v=uWQV6-QgGjI



U naredna tri vikenda održat će se i Revija Walt Disney klasika. Prvog vikenda (27. i 28. mart), na repertoaru će se naći klasici Legenda o medvjedu i Bambi 2. Svi filmovi su sinhronizovani na naš jezik pa ih mogu pratiti i najmlađi gledatelji.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije