Novo u kinima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Novo u kinima (VIDEO)

Plakat filma Narednik James

Od 18.marta na na repertoar multiplexa Cinema City stiže zvanično najbolji film 2009.godine, akciona drama Narednik James (The Hurtlocker). Rediteljicaa Kathryn Bigelow isporučuje bespoštednu realističnu akciju i istinsku ljudsku dramu u svom novom filmu naslonjenom na fiktivnu priču inspiriranu stvarnim događajima kojima je svjedočio novinar i scenarist Mark Boal, nekada stacioniran u specijalnoj jedinici u Iraku.

Film u kojem u naslovoj ulozi gledamo Jeremy Rennera, je potresan portret elitnih vojnika obučenih za najopasniji posao na svijetu - demontiranje bombi. Kada novi narednik James, preuzme pomno utreniranu ekipu demontera on ih nemilice tjera u smrtonosne zadatke. Dok se vojnici bore sa novim nekonvencionalnim vođom, Bagdad grca u haosu...

http://www.youtube.com/watch?v=2GxSDZc8etg





Na repertoaru će se naći i odlična komedija Granta Heslova Muškarci koji bulje u koze (The men who stared at goats), a za koji je scenarij pisao Peter Straughan. U filmu glume: George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey , Robert Patrick, Stephen Root, Stephen Lang i Rebecca Mader.

Reporter Bob Wilton (Ewan McGregor) u potrazi za velikom pričom susreće Lyna Cassadyja (George Clooney), čovjeka iz sjene, koji tvrdi da sudjeluje u eksperimentalnoj američkoj vojnoj jedinici. Prema Cassadyju, “Novozemaljska vojska " mijenja načine ratovanja. Legija “ Redovnika ratnika” sa besprijekornim psihičkim moćima može čitati misli neprijatelja, prolaziti kroz zidove pa čak i ubiti kozu gledajući u nju. Sada je izumitelj programa Bill Django (Jeff Bridges) nestao, a Cassadyjev zadatak je da ga pronađe.

Intrigiran nevjerojatnim pričama svoga poznanika, Bob impulsivno odluči pridružiti mu se. Kada pronađu Djanga u tajnom kampu pod vodstvom odmetnutog vidovnjaka Larryja Hoopera (Kevin Spacey), reporter se nađe usred bitke između snaga Djangove Novozemaljske vojske i Hooperovih super-vojnika. Da bi preživio ovu divlju avanturu, Bob će morati nadmudriti neprijatelja kojem se nije nadao.

http://www.youtube.com/watch?v=GC2TzspJn5A







Za ljubitelje akcije stiže film Iz Pariza sa Ljubavlju (From Paris with Love), francuskog autora Pierre Morela. U naslovnim ulogama nalaze se John Travola i Jonathan Rhys-Meyers.

Rhys-Meyers u filmu igra Jamesa Reecea, asistenta američkog ambasadora u Francuskoj kojem je najveća želja da postane pravi agent CIA i vidi akciju pa kada dobije ponudu za ozbiljan zadatak ne može vjerovati svojoj sreći. Sve se mjenja kada upozna svog novog partnera, specijalnog agenta Charlie Waxa, opasnog, bezobraznog slobodnjaka koji je poslan u Pariz da zaustavi teroristički napad...

http://www.youtube.com/watch?v=1sLG0owba0E





Cinema City najavljuje i humanitarnu premijeru porodičnog filma Svi smo super (Everybody's Fine) u organizaciji Fondacije Ruke i srca povodom akcije Šetnjom za život 2010. Premijera filma i koktel za prikupljanje sredstava su zakazani za utorak, 23. marta u 20:00h. Svi smo super je dirljiv film o važnosti porodičnih veza u kojem naslovne uloge igraju Robert DeNiro, Kate Beckinsale i Drew Barrymore.

http://www.youtube.com/watch?v=XGXuhyVxrQM

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije