Novi teatarski triler Harisa Pašovića: Ponuda koja se ne odbija

Radiosarajevo.ba
Novi teatarski triler Harisa Pašovića: Ponuda koja se ne odbija
East West Centar / Predstava "Ponuda koja se ne odbija"

Nova predstava izašla je iz produkcije East West Centra, nezavisne teatarske kompanije Harisa Pašovića. 

Riječ je o teatarskom trileru Ponuda koja se ne odbija, autora Miljana Mandića,  u režiji Harisa Pašovića, čija je premijera zakazana za subotu, 3. marta 2018. u 19.30h u Narodnom pozorištu u Sarajevu, te u nedjelju 4. marta u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u 20h.

Na današnjoj press konferenciji povodom premijere ove predstave, Miljan Mandić je istakao kako su željeli napraviti dobru žanrovsku predstavu.

"Motivi za to rodili su se još u vrijeme kada su prvi migranti počeli stizati na naš prostor. Nadam se da će predstava naići na zanimanje publike", rekao je Mandić.

Mina Pavlica, glumica koja u ovoj predstavi igra jedini ženski lik  je kazala kako je predstava nastala kao studentski projekat na master studiju i najprije je izvedena u prvobitnoj formi.

"Tek nakon toga, imali smo sreću da se povežemo s redateljem Harisom Pašovićem, te je predstava unaprijeđena tako što je dobila veći format", dodala je ona.

Haris Pašović, iskusni teatarski redatelj internacionalnog značaja, izjavio je kako se odlučio na suradnju s ovim mladim glumcima prvenstveno zbog njihove avangarde i spremnosti da ne sjede skrštenih ruku i čekaju rijetke pozive na angažman iz teatarskih kuća.

"Izvrsni mladi glumci i autori zaslužuju podršku", naglasio je Pašović.

Ovaj projekat je nastavak uspješne saradnje East West-a sa umjetnicima i umjetničkim institucijama Novog Sada. Nakon predstave "Za šta biste dali svoj život?" koja je osvojila nagradu za najbolju predstavu na Pozorišnim igrama u Jajcu prošle godine i učestvovala na više festivala, East West ovog puta saradjuje sa produkcijom "Otelotvorenje" i ponovo sa pozorištima Ujvideki szinhaz i BNP Zenica i Narodno pozorište Sarajevo.

Radnja “Ponude koja se ne odbija” je suštinski savremena i dogadja se u svim zemljama Balkana, Centralne i Istočne Evrope, ali i zemljama razvijenog Zapada. Svijet se mijenja velikom brzinom, a mladi ljudi u ovoj drami uhvaćeni su u vrtlog korupcije, kriminala, manipulacije i borbe za opstanak. U srži njihovih životnih priča su individualne sudbine i njihova jednostavna, ljudska potreba za ljubavlju.

Režiju predstave potpisuje Haris Pašović,  izvršni producent je Ismar Hadžiabdić, a uloge su ostvarili: Mina Pavlica, Miloš Lazić, Peđa Marjanović, Dušan Vukašinović i Vukašin Ranđelović.

Ponuda koja se ne odbija je teatarski triler, rijedak pozorišni žanr. To je žestoka, savremena priča o tome gdje je linija koja se ne prelazi u svijetu u kojem vladaju korupcija, manipulacija i kriminal. Nedostatak ljubavi, zatomljena erotika i borba za opstanak tjeraju ljude na fatalne izbore, piše u zvaničnoj najavi ove predstave.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije