Nova nagrada za Sanela Redžića

Radiosarajevo.ba
Nova nagrada za Sanela Redžića
Sanel Redžić

Gitarista Sanel Redžić osvojio je još jedno priznanje za svoj rad – drugo mjesto na međunarodnom takmičenju World guitar competition koje se održava za gitariste do 30 godina starosti, a po prvi put je održano u Novom Sadu.

U finale takmičenja ušlo je deset gitarista, a proteklog vikenda nakon petosatnog takmičenja, žiri je proglasio najbolje mlade gitariste. Prvo mjesto osvojila je Borbala Seres iz Mađarske, Sanelu Redžiću sa neznatnom bodovnom razlikom pripalo je drugo mjesto, dok je treća Sabrina Vlaškalić iz Srbije.

U narednom periodu Sanela Redžića očekuju brojni nastupi. Tako će krajem mjeseca nastupiti u Austriji, a u aprilu i maju očekuju ga koncerti u Španiji, Poljskoj, Češkoj i Njemačkoj, nakon gotovo dvije godine i sarajevska publika moći će ga slušati 9. juna. Redžić krajem juna odlazi na najveće svjetsko gitarsko takmičenje u Austin u SAD.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije