Nova godina u narodnoj kuhinji Stari grad

Radiosarajevo.ba
Nova godina u narodnoj kuhinji Stari grad

U povodu 2011. godine kompanija Jami osigurala je 250 paketa pita za korisnike Narodne kuhinje Stari Grad.

- Dat ćemo starim iznemoglim ove pakete, a oni će  sebi ispeći pite. Vrijednost ove robe je 7.000 KM. Svi će korisnici dobiti i slatkiše. Općina Stari Grad uplatila je 10.000 KM i u dogovoru s njima isporučeno  je 100 paketa, kazala je upravnica Narodne kuhinje Stari Grad Zilka Šeta.

Ova kuhinja pripremit će i 100 namjenskih obroka za 7. januar, pravoslavni Božić.

Cijena obroka ne prelazi 2 KM, a u ovoj kuhinji hrani se oko 5.000 korisnika.Kanton Sarajevo je za ovu kuhinju izdvojio 2.600.000 KM  na godišnjem nivou.

Pomoć Narodnoj kuhinji Stari Grad stiže tokom čitave godine, a tetka Zilha pamti i neobične donacije koje su pomogle građanima grada Sarajeva.

Pamtim kad je jedna gospođa ženila sina i nije dozvolila da kupuju cvijeće pa poslala novac nama. Zahvaljujući toj hanumi mi smo korisnicima kupili za Božić, 25. decembra, po kilogram šećera da bude slatko i njima i mladencima, dodala je ona.

U kuhinji se od ponedjeljka do subote spremaju kuhani obroci, a subotom se dijele suhi obroci za nedjelju.

Građanka koja je među stotinama okupljenih građana čekala svoj paket sa Jami proizvodima rekla je: "Imam dijete s Daunovim sindromom, 10 godina se hranim ovdje. Prezadovoljna sam, puno mi znači. Primanja su neredovna i nema ih. Svako jutro je mojoj djeci obezbijeđen hljeb".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije