Noć u Muzeju - Noć znanosti i aktivizma: Inžinjerka NASA-e Nagin Cox oduševila mlade

Radiosarajevo.ba
Noć u Muzeju - Noć znanosti i aktivizma: Inžinjerka NASA-e Nagin Cox oduševila mlade

Noć u Muzeju - Noć znanosti i aktivizma održan je večeras u Zemaljskom muzeju BiH, a specijalna gošća programa bila je voditeljica NASA laboratorije za istraživanje planete Mars Nagin Cox koja je prezentacijom Usudite se činiti moćne stvari: Putovanje na Mars otvorila istraživački dio programa.

Inžinjerka NASA-e za Radiosarajevo.ba: Kada će ljudi otići na Mars i šta je sljedeće...

Upravo je gošća iz NASA-e prisutnima govorila o svojim misijama, a potom je učesnike inspirirala kroz vrlo zanimljivo predavanje i fascinirala fotografijama letjelice s Marsa i svemirskih stanica. 

Posebnu ulogu su imali i najmlađi posjetioci, oko 250 mladih iz cijele BiH večeras je posjetilo Zemaljski muzej u Sarajevu. Manifestaciju je otvorila ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack.

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Zemaljskim muzejom BiH i Ornitološkim društvom Naše ptice, organizirao je večerašnji edukativno-zabavni program za učenike osnovnih i srednjih škola Noć u Muzeju: Noć nauke i aktivizma.

Noć u muzeju redovna je aktivnost mnogih muzeja u svijetu i reflektira osnovne principe muzejske pedagogije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije