"Scream for me" / Ne propustite projekciju filma o muzici u Sarajevu pod opsadom

06. 12. 2016. u 13:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dokumentarac koji prati ratnu posjetu britanske rock zvijezde opkoljenom Sarajevu doživio je uspjeh.

Bruce Dickinson, proslavljeni pjevač grupe Iron Maiden, održao je koncert u sarajevskom BKC-u, 14 decembra 1994.  Scream for me, Sarajevo, Dokumentarni film koji govori o ovom događaju, o Sarajevu pod opsadom, muzici i životu u gradu, doživio je svoju svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu.  Za obje projekcije tražila se karta više a publika je aktere filma nagradila stojećim ovacijama. 

Specijalna projekcija dokumentarnog filma SCREAM FOR ME SARAJEVO, reditelja Tarika Hodžića, dobitnika Specijalne nagrade žirija Takmičarskog programa – dokumentarni film, Nagrade za ljudska prava i Nagrade publike za najbolji dokumentarni film 22. Sarajevo Film Festivala, održat će se u utorak, 13. decembra s početkom u 19.00 sati u kinu Meeting Point. 

Domaćini projekcije su Sarajevo Film Festival i Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini koji i ovim događajem nastavljaju svoju višegodišnju saradnju u promoviranju dokumentarnih filmova inspirisanih različitim aspektima ljudskih prava. 

SCREAM FOR ME SARAJEVO je dokumentarni film o Sarajevu pod opsadom, muzici u tom gradu, s akcentom na 14. decembar 1994. i koncert Brucea Dickinsona u BKC-u.  

To je film o ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi svirali pred ljudima koji su rizikovali svoje živote da bi živjeli. 

Scenarij filma potpisuju Tarik Hodžić i Jasenko Pašić, a u filmu se pojavljuju Bruce Dickinson, Alex Elena, Chris Dale, Jasenko Pašić, Feđa Štukan, Erol Gagula... 

Publika će nakon projekcije biti u prilici da razgovara sa rediteljem Tarikom Hodžićem, scenaristom Jasenkom Pašićem i producentom Adnanom Ćuharom. 

Film je titlovan na BHS i engleski. Razgovor sa protagonistima će biti simultano prevođen. 

Ulaz na projekciju i razgovor je slobodan.

scream_for_you_plakat_meeting_point.jpg - Ne propustite projekciju filma o posjeti britanske rock zvijezde opkoljenom Sarajevu

Režija: Tarik Hodžić
Uloge: Bruce Dickinson , Alex Elena , Chris Dale , Jasenko Pašić ,Feđa Štukan , Erol Gagula
Scenarij: Tarik Hodžić, Jasenko Pašić
Direktor fotografije: Amel Djikoli
Montaža: Tarik Hodžić
Muzika: Bruce Dickinson
Zvuk: Nenad Nešo Kovačević
Producent: Adnan Ćuhara
Produkcija: Prime Time


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA