Ne propustite: Predstava 'Ro i Juju' 21. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Predstava 'Ro i Juju' 21. septembra u Narodnom pozorištu Sarajevo
Foto: NPS / Predstava Ro i Juju u Narodnom pozorištu

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 21. septembra sa početkom u 19:30 sati bit će izvedena predstava Ro i Juju autorice i rediteljice Lee Delong, za koju je zapisano da je dekonstrukcija Šekspirovog Romea i Julije u stilu pozorišnog klauna.

U naslovnim ulogama Ro i Juju su Dino Bajrović i Aida Bukva dok ostatak podjele čine: Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak i muzičari Dario Kos, te Vedran Vujica.

"Šta se desi kada klaunovi uđu u svijet čuvenog klasika Romeo i Julija? Filmski set. Rediteljica sa vizijom i bez novca. Asistentica sa notesom i hrpom problema. Jedna filmska zvijezda. Spremačice koje sanjaju o svojih pet minuta slave.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Tehničari koji stvaraju nered. Sve je moguće, čak i pojava Falstaffa i Gertrude. Svi oni donose svoju strast i potrebe u svijet haosa, svijet u kojem se ništa ne gradi, ništa se ne događa, ništa se ne postiže, svijet u kojem i najmanja stvar predstavlja ogroman problem. U tom svijetu Ro i Juju otkrivaju jedno drugo i podsjećaju nas na ljubav. Onu čistu i neiskvarenu", rekla je Emina Omerović

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Lee Delong, kostimska i scenografska rješenja uradila je Sanja Džeba, tok dizajn maske potpisuje Joanna Bassi.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti putem zvanične stranice Narodnog pozorišta Sarajevo ili direktno na blagajni NPS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije