Ne propustite: Nova imena Sea Dance Festivala

Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Nova imena Sea Dance Festivala

Nakon sjajne zabave na EXITu na Petrovaradinskoj tvrđavi, publika festivala nastavlja sa velikom EXIT avanturom i seli se na Sea Dance festival koji će biti održan od 15. do 17. jula na jednoj od najljepših plaža Jadrana, na plaži Jaz. 

Na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala pored nastupa najvećih zvijezda svjetske muzičke scene, Jamiroquaia, Underworld i EXAMPLE live, očekuju vas koncerti svjetskih muzičkih zvijezda i regionalnih miljenika publike. Na Sea Dance dolaze KLINGANDE, JUAN ATKINS, BAD COPY, DARKWOOD DUB, EDDY ™, KIRIL DJAIKOVSKI ft. TK Wonder, EYESBURN, RAMBO AMADEUS, TARA MCDONALD, URBAN&4 i WHO SEE!

Iza imena KLINGANDE krije se dvadesetčetvorogodišnji Francuz Sedrik čija je  švedskom kulturom i jezikom rezultirala u jedno od najaktuelnijih novih imena elektronske scene! Klingande je osnovan pre svega godinu i po dana kao duo, a već je simpatije publike pobrao hitom “Jubel” sa preko 40 miliona pregleda na Youtubeu, koji je jedinstveni spoj house muzike i saksofona. Dio svoje magije podijelit će s publikom Sea Dance festivala u utorak, 15. jula. Njemu će se istog dana pridružiti “svjetski megacar” RAMBO AMADEUS, dobitnici MTV nagrade i najbolji novi crnogorski bend, WHO SEE i kontroverzni, nemilosrdni, najpopularniji srpski hip hop trio, BAD COPY.

Britanski DJ, producent i radijski voditelj, Eddy Temple-Morris aka EDDY ™ pridružuje se Sea Dance programu u srijedu, 16. jula. Redovno nastupa na rock, electro i indie crossover večerima širom Velike Britanije i Evrope, a nastupao je i sa  The Prodigy i Pendulum na njihovim britanskim turnejama. Pridružuje mu se jedan od najpoznatijih elektronskih muzičara s Balkana, Makedonac Kiril Džajkovski, koji dolazi na morsko izdanje EXITa u sastavu KIRIL DJAIKOVSKI ft. TK Wonder (MK/USA). Uz njega, drugog dana nastupit će i publici omiljeni elektro pop bend, LOLLOBRIDGIDA, kao i jedan od najuticajnijih hardcore/reggae sastava u regionu, EYESBURN.

Za treći dan festivala zakazan je nastup techno maga, JUAN ATKINSA! Atkins je DJ i producent iz Detroita, a uz Derricka Maya i Kevina Saundersona član čuvene Belleville trojke, ekipe koja je direktno zadužena za nastanak Detroit techna, dok sam Atkins vjerovatno kumuje pojmu "techno". Sa više od 20 izdanja tokom više 30 godina karijere i nebrojeno nastupa u svim krajevima svijeta, Juan Atkins danas predstavlja pojam pravog DJa u očima sladokusaca elektronske muzike.

Nevjerovatni vokal dance muzike, TARA MCDONALD, poznata po svojim hitovima i saradnjama sa Armandom Van Heldenom ("MyMyMy"), Axwellom ("Feel the Vibe"), Davidom Guettom ("Delirious") i  Afrojackom (“Pandemonium”), pridružuje se u četvrtak, 17. jula razigranom programu Sea Dance festivala! Isti dan nastupiće harizmatični hrvatski umjetnik Damir Urban, koji nastupa u sastavu URBAN&4.  Na finalu festivala očekuje nas i nastup čuvenog sastava DARKWOOD DUB!  Beogradski rock alternativci koji postoje još od 1988. godine podsjetit će svoje obožavatelje zašto ih prate još od njihovog prvog albuma Paramparčad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije