Ne propustite: Godišnja izložba studentskih radova Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Godišnja izložba studentskih radova Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu
Foto: Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo / Godišnja izložba studentskih radova

Povodom obilježavanja 50. godišnjice Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, u Galeriji ALU 2. novembra 2022. godine bit će priređena Godišnja izložba studentskih radova.

Studentice i studenti šest odsjeka i katedri – Nastavnički, Slikarstvo, Grafika, Kiparstvo, Grafički dizajn, Produkt dizajn i Katedra za Fotografiju i multimediju, izložit će radove nastale u protekloj akademskoj 2021/2022. godini.

Godišnja izložba studentskih radova ALU nudi presjek različitih umjetničkih formi, metoda i strategija djelovanja kojima se studenti bave i proučavaju ih tokom studija. Kao i svake godine, u sklopu izložbe bit će organizirana i tradicionalna dodjela Nagrade za najbolji studentski rad "Alija Kučukalić", utemeljena 1997. godine, a nazvana u spomen istaknutom bosanskohercegovačkom umjetniku, kulturnom radniku i profesoru na Odsjeku kiparstvo ALU, Aliji Kučukaliću (1937-1992).

Svjetlosna instalacija studenata ALU: Glamur festivala i teatarski reflektori u Radićevoj ulici

Svjetlosna instalacija studenata ALU: Glamur festivala i teatarski reflektori u Radićevoj ulici

"Zahvaljujući našem dugogodišnjem partneru Raiffeisen bank Sarajevo, sponzoru nagrade Alija Kučukalić, predloženi studenti/ice za nagradu ispred odsjeka i katedre u narednom periodu će imati priliku predstaviti se sarajevskoj publici samostalnom izložbom u galerijskom prostoru Raiffeisen banke," sapćeno je s Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Otvorenje Godišnje izložbe studentskih radova ALU planirano je za srijedu, 2. novembra 2022. godine u 13 sati u Galeriji ALU.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 11. novembra 2022. godine, svakim radnim danom od 10 do 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije