Ne propustite: Gala koncert za sve na pozorišnom trgu Susan Sontag

1
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Gala koncert za sve na pozorišnom trgu Susan Sontag
Foto: NPS / Gala koncert u izvedbi solista i hora Opere NPS i Sarajevske filharmonije

U okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2023!" u utorak, 27. juna u 21 sat, na pozorišnom trgu Susan Sontag bit će upriličen Gala koncert u izvedbi solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestra Samra Glamović i maestro Dario Vučić.

Na programu će biti izvedene numere svjetski priznatih kompozitora poput: Miroslava Špilera, Jakova Gotovca, Emmericha Kálmána, Jacquesa Offenbacha, Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija, Georgesa Bizeta, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johanna Straussa, te Bedřicha Smetane.

Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta su od samog početka pružili punu podršku ovom programu od velikog značaja za sve građane i posjetioce grada Sarajeva. 

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Kako je ranije najavio resorni ministar Kenan Magoda, cilj je kulturu i umjetnost učiniti lako dostupnim svima na području našeg grada.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je odobrenje Narodnom pozorištu Sarajevo za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića. U terminu od 19:30 do 22 sati bit će potpuno obustavljen saobraćaj, radi izvođenja ovog spektakularnog koncerta na trgu "Susan Sontag".

Za sve posjetioce ovog Gala koncerta ulaz je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije