Narodno pozorište Sarajevo otvara novu umjetničku sezonu koncertom "Sarajevo ljubavi moja"

0
Radiosarajevo.ba
Narodno pozorište Sarajevo otvara novu umjetničku sezonu koncertom "Sarajevo ljubavi moja"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevska filharmonija održala koncert povodom 8. marta

Nova umjetnička sezona biće otvorena 6. septembra u 20 sati na trgu Susan Sontag gdje će koncert izvesti solisti i hor Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a, saopćeno je iz Kuće na obali.

Koncert „Sarajevo ljubavi moja“ predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hore Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Ranko Rihtman izvest će neke od najpopularnijih pjesama, „Sarajevo ljubavi moja“, „Gori vatra“, „Sarajevo će biti“, „Plima“, „Ima neka tajna veza“, „Da sam ja netko“, „Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo“ i mnoge druge.

Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Rihtman i muzički producent Adnan Mušanović.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Ranko Rihtman povodom koncerta Sarajevo ljubavi moja: Muzika je brend  ovog grada

Ranko Rihtman povodom koncerta Sarajevo ljubavi moja: Muzika je brend ovog grada

Ulaznice za koncert „Sarajevo ljubavi moja“ su besplatne, a iste se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo od ponedjeljaka, 5. septemba 2022. od 9 sati.

Program Narodnog pozorišta Sarajevo – Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu. Program festivala Kultura na ulice! možete pratiti na Instagram profilu @kulturanaulice i FB stranici Kultura na ulice!.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije