Narodno pozorište Sarajevo: Otkazana predstava "Ivanov" zbog bolesti glumice

0
Radiosarajevo.ba
Narodno pozorište Sarajevo: Otkazana predstava "Ivanov" zbog bolesti glumice
Foto: Narodno pozorište Sarajevo / Predstava "Ivanov"

Narodno pozorište Sarajevo obavijestilo je publiku da se dramska predstava "Ivanov", čije je izvođenje planirano za subotu, 11. februara otkazuje zbog bolesti glumca.

Kupljene ulaznice mogu biti iskorištene za jednu od izvedbi u narednom mjesecu.

Povrat novca za kupljene ulaznice moguće je izvršiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo, saopštili su iz NPS.

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

[related]https://radiosarajevo.ba/metromahala/kultura/za-ljubitelje-teatarske-umjetnosti-magellijev-ivanov-u-tri-termina-u-narodnom-pozoristu/482274[/related]

Radno vrijeme blagajne:

  • Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.
  • Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati.
Predstava
Foto: Narodno pozorište Sarajevo: Predstava "Ivanov"

Dramska predstava "Ivanov" rađena po tekstu Antona Pavloviča Čehova, čiju odličnu režiju potpisuje Paolo Magelli na repertoaru je ponovo u  ponedjeljak 13. februara, sa početkom u 19:30 sati.

"Na sceni je okupljena zvjezdana glumačka ekipa u kojoj blista bard glumišta Zijah Sokolović, a uz njega sjajni Aleksandar Seksan, Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Amra Kapidžić, Ejla Bavčić, Ermin Sijamija, Mediha Musliović, Dino Bajrović, Slaven Vidak, Merima Lepić, Aldin Omerović i Mak Čengić - svako sa svojom energijom koje udružene vuku predstavu bez predaha.

Jednočinka u trajanju od 140 minuta, u Magellijevoj režiji i dramatizaciji Željke Udovičić Pleština od početka do kraja odvija se u petoj brzini i gleda u jednom dahu. U ovoj predstavi, punoj ispraznog blještavila, tragikomičnost likova predstavljena je na način da vas svaki od njih zavodi svojom originalnošću", napisano je u recenziji ove predstave na portalu Radiosarajevo.ba.

Scenografska rješenja uradili su Paolo Magelli i Lejla Hodžić, kostimografkinja je Lejla Hodžić, scenski pokret potpisuje Paolo Magelli, autori muzike su Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije