Latif Moćević predstavio novi pop abum „Melodija“ i najavio koncert

L. K.
Latif Moćević predstavio novi pop abum „Melodija“ i najavio koncert
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Latif Moćević prezentirao svoj album "Melodija"

U Narodnom pozorištu u Sarajevu danas je zvanično predstavljen novi album istaknutog mladog bh. umjetnika Latifa Moćevića, pod nazivom „Melodija“  te najavljen solistički koncert. Riječ je o pop albumu drugačijeg zvuka - drugačiji melos od onoga koji smo navikli slušati od ovog umjetnika. Album „Melodija“ je izdao Hayat Production.

 „Veseli me činjenica da je Latif i ovaj put odabrao Hayat Production kao svoju kuću, koja će zaista dati sve od sebe da bude vjetar u leđa, kako samom Latifu tako i ovom izvrsnom albumu“, izjavio je Ahemd Švrakić, direktor Hayat Productiona.

Na albumu „Melodija“ nalazi se osam pjesama koje će biti će dostupne za besplatno preuzimanje na online platformi, tj. Youtube kanalu Latifa Moćevića. Pjesme će pratiti i video album, sniman u sarajevskoj Vijećnici, koji je radila poznata tuzlanska kuća One Moment Studio u režiji Sulejmana Muratovića.

Promocija albuma započinje u Sarajevu, solističkim koncertom koji će se održati u Narodnom pozorištu 29. juna u 20 sati. Produkcija koncerta realizirat će se u saradnji sa Institutom za muziku, teatar i multimediju sa kojima Latif već  radi na hit predstavi za djecu „Mravko Travko“, Profi Lightom, te agencijom Produkcija.

„Koncert "Melodija" je zasigurno svojevrsna kruna  saradnje Instituta MTM i Latifa Moćevića  kojoj se i lično veoma radujem. Imajući u vidu da se Institut za muziku, teatar i multimediju bavi produkcijom djela muzičkog teatra, posebno smo fokusirani na scenske performanse, koji integraraju pjevanje, ples i dramu. Koncert Melodija će biti jedno veličanstveno i eterično putovanje svijetom čarobne muzike i tekstova bh. kantautora Latifa Moćevića. Donijet će novitete u scenskom smislu koji se posebno odnose na sinhornizaciju pokreta i slike uz 3D mapping kao i svjetlosne efekte, koji će deskriptivno pratiti teme pjesama.“, izjavila je  Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

Latif je na albumu otpjevao i pjesmu sjajnog Eldina Huseinbegovića.

„Veliko mi je zadovoljstvo bilo dijeliti ovo dragocijeno vrijeme sa Latifom i raditi na njegovom projektu i drago mi je da ce se na njegovom novom album naci i moja pjesma 'Nikada'. Pjesmu sam relativno davno napisao, ali je ona čekala nekoga ko će je ne samo otpjevati već i svojim životom potvrditi. Drago mi je što sam bio jedan mali dio ove lijepe priče“, kazao je Huseinbegović.

Ovom prilikom predstavljena je i saradnja sa organizacijom Hope and Homes for Children (HHC), gdje će Moćević obnašati funkciju ambasadora ove organizacije na području BiH, te kompanijom Vispak d.d. Visoko, koja je pokrovitelj albuma.

„Nikako ne želimo da dijete odrasta u velikim domovima, pogotovo kada većina djece u domovima ima bar jednog roditelja. Zbog toga HHC pomaže vlastima na svim nivoima da se veliki domovi transformiraju u podršku/usluge za djecu i porodice ali ti domovi  nikako ne smiju biti onakvi kakvi su danas. Mala zajednica koja više liči na porodicu nego na instituciju je ono što želimo postići projektom izgradnje Malih porodičnih domova“, kazala je Anisija Radenković, Predsjednica organizacije HHC BiH.

Mali porodični dom, o kojem govori Radenković već postoji u Zenici a planira se izgradnja istih u Sarajevu i Tuzli. Početkom ljeta, objavljivanjem singlova „Tiho“ i „Upali lampice“, HHC i Latif počinju kampanju promovisanja Malih porodičnih domova i prikupljanja sredstava za iste. Saradnja sa organizacijom HHC i kompanijom Vispak trajat će cijelo ljeto i realizirat će se kroz pop koncerte ali i kroz projekat za djecu „Latif i Mravko Travko dolaze u tvoj grad“,

„Velika nam je čast da budemo dio ove priče i podržimo Latifa i njegovu namjeru da uraditi nešto dobro u ovome svijetu ovakvom kakav jeste, to se svi trudimo ali Latif, evo, i uspjeva. Nadam se da ćemo uskoro najaviti još veće zajedničke projekte“, izjavila je Lejla Mehica menadžerica Vispaka.

 „Osluškujući razne melodije do kojih dolazim kroz susrete sa ljudima pokušao sam sa svojim prijateljima ispričati priču koja će milovati svaku dušu. Pjesme koje će u dovoljnoj mjeri biti zabava ali i topli dodir koji svakome od nas treba. Albumom „Melodija“ i koncertom u NP-u pokušat ćemo pružiti svjetski show, ali pritom zadržati bosansku toplinu“, zaključio je Moćević.

Moćević je za medije podijelio da ga nekoliko pjesama posebno ispunjavaju: „Jedna je naslovna, to je jedan šlager, nadam se i evergreen. Druga meni posebna je pjesma 'Tiho', koju ćemo objaviti u drugoj polovini juna i koja će biti zaštitna kampanja sa organizacijom HHC. A posebna mi je i pjesma koju je napisao Eldin Huseinbegović.“

Karte za koncert „Melodija“, svi koji vole rad ovog mladog autora i pjevača, moći će kupiti već danas u okviru sistema kupikartu.ba i to po cijeni od 10 i 15 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije