Naredne sedmice počinje Omladinski filmski festival OFF

Radiosarajevo.ba
Naredne sedmice počinje Omladinski filmski festival OFF
/ Omladinski Filmski Festival - Sarajevo
Bosna i Hercegovina, zajedno sa regijom u kojoj se nalazi, je zemlja koja jako malo pridodaje važnosti i pažnje omladini, posebno mladima koji se bave filmskom i bilo kakvom drugom umjetnošću.

Potaknuti ovim, mladi ljudi iz Sarajeva u svojoj su školi pokrenuli prije osam godina Omladinski Film Festival (OFF).

Postepeno OFF prerasta u važan kulturni događaj koji se pored standardnog filmskog takmičarskog programa OFF se fokusira na edukaciju, obrazovanje i sticanje novog znanja kroz prizmu filma i umjetnosti, a o aktuelnim i bitnim problemima koji tište mlade naraštaje.

Omladinski Film Festival Sarajevo trajat će od četvrtka 25. do nedjelje  28 Avgusta.

Održat će se na dvije festivalske lokacije: u Domu Oružanih Snaga BiH (Dom Armije) te na Žutoj tabiji, najatraktivnijoj turističkoj lokaciji u gradu Sarajevu.

U sklopu Doma Oružanih Snaga BiH nalazit će se festivalski centar, kino dvorana i otvoreno kino. Na Žutoj tabiji održat će se program Otvorenog kina - Lazy Cinema Open Air.

"Cilj Omladinskog Film Festivala Sarajevo je vratiti mladima poziciju u društvu koja im je nekada pripadala, osvjestiti društvo o problemima koji ih tište. Ono po čemu se OFF razlikuje od drugih omladinskih festivala što na problem ukazuje umjetničkim djelima i rješenja nudi kroz ista ta djela. Sekundarni cilj je oživiti zdrav takmičarski duh i omogućiti mladim filmskim autorima iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da se upoznaju, razmjenjuju iskustva i ostvaruju nova poznanstva", saopćili su organizatori OFF-a

Ovogodišnji takmičarski program OFF-a sačinjen je od tri takmičarske selekcije: 

  • Kratkometražni igrani film(10 filmova)Ž
  • Kratkometražni animirani film(5 filmova)
  • Kratkometražni dokumentarni film (7 filmova)

Pored takmičarskog programa festival ove godine predstavlja i obrazovni program, posebne tematske projekcije filmova, kao i muzički program.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije