Napretkova izložba

Radiosarajevo.ba
Napretkova izložba


U Maloj galeriji sv. Ante na Bistriku otvorena je izložba slika Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak. Izložbu je otvorio dr. Carlo Costalli, predsjednik talijanske organizacije Movimento Cristiano Lavoratori, a kritički osvrt dao je Vojislav Vujanović.

''Likovni stvaratelji Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak i ove godine, kao i u nizu prethodnih, dali su svoj stvarateljski obol uskrsnim blagdanima i učinili ih bogatijim i dostojanstvenijim. Na ovoj izložbi zastupljena su 44 umjetnika koji su dostojni pažnje, ali toj dostojnosti se priključuju i kvaliteti odabranih radova. Na izložbi su zastupljeni gotovo svi oblici likovnog iskazivanja, od akvarela, preko grafičkih listova i kiparskih radova, do slika rađenih u ulju ili akrilikom. Motivi su, najčešće nalaženi u samom prostoru čovjekova obitavanja, u prostorima prirodnog miljea, ali, neki umjetnici se otiskuju i u nadrealne prostore, da bi, u njima pronašli dublje istine o vlastitoj stvarnosti. Ovogodišnja izložba je dosegla svoj viski umjetnički nivo i stoga je vrijedna pažnje'', kazao je Vujanović.

Organizacija Movimento Cristiano Lavoratori pomaže izgradnju Napretkovog Multimedijalnog Centra na Trebeviću, saopćilo je HKD Napredak.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije