Na MESS-u pogledajte plesnu predstavu Sara-Je-Vo

1
Radiosarajevo.ba
Na MESS-u pogledajte plesnu predstavu Sara-Je-Vo
Radiosarajevo.ba / Priprema predstave Sara-Je-Vo

Na 62. festivalu MESS publika će imati priliku pogledati plesnu predstavu koja dolazi iz regionalne radionice Balkan Dance Project. 

Predstava “Sara-Je-Vo”, u izvedbi plesača jakih ličnosti posebno odabranih za Balkan Dance Project 2022, je surova i groteskna, ali osjetljiva priča o našim prostorima, kršenim pravilima i tvrdoglavosti - stoji u najavi.

Koreograf Edhem Jesenković je predstavu postavio uz živu muziku koju je nedavno komponovao elektro duo Basheskia (Leonardo Šarić i Nedim Zlatar). Scenografija je inspirisana tradicionalnim bosanskim kamenim stećkom.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

"Životni prostor” je sredstvo gde držite sebe, svoj identitet i privatnost. A taj prostor se odnosi i na osjećaj unutrašnjeg prostora i sadrži lične uspomene, poznate mirise, ukuse, predmete i prepoznatljiv osjećaj doma. To je teritorija koja održava vaše postojanje, sadrži vaša vlastita uvjerenja i mjesto gdje skupljate snagu i ljubav, napisao je povodom predstave njen autor Edhem Jesenković.

Predstava je nastala u koprodukciji Festivala Mess, Pozorišta mladih Sarajevo, Festivala Velenje, a izvršni producent je Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa ”Živimo  balet” iz Sarajeva.  

"SARA-JE-VO" je nastalo u sklopu dvogodišnjeg autorskog projekta Mojce Majcen pod nazivom Balkan Dance Project - Razseljeni.

Priprema predstave Sa-Ra-Je-Vo
Radiosarajevo.ba: Priprema predstave Sara-Je-Vo

Autorski tim predstave Sara-Je-Vo

Koreograf: Edhem Jesenković 

Plesači:  Mojca Majcen, Ana Kuzmanović, Emir Fejzić (plesač i glumac), Miona Petrović, Ognjen Vučinić, Luka Ostrež

Muzika: Basheskia

Izvršni producent: Nataša Hajdarević

Scenograf: Adis Fejzić 

Kostimograf: Anida Kapo

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije