Na festivalu Cinema City 8 filmova po izboru SFF-a

Radiosarajevo.ba
Na festivalu Cinema City 8 filmova po izboru SFF-a

Publika 2. internacionalnog festivala filma i medija Cinema City od 6. do 14. juna u Novom Sadu imat će priliku pogledati 8 filmskih ostvarenja regionalnih autora po izboru Sarajevo film festivala.

SFF izabrao je filmske naslove autora iz Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Mađarske, Austrije, Albanije, BiH, Bugarske, Turske, prikazane u okviru proteklih izdanja Sarajevo film festivala.

To su filmovi: 12:08 Istočno od Bukurešta u režiji Corneliua Porumboiua (Rumunija), Ajde, dan prođi... Matije Klukovića (Hrvatska), Buick riviera Gorana Rušinovića (Hrvatska), Gospođica u režiji Andree Štake (Švicarska/Njemačka), Mart Klausa Handla (Austrija), Mliječni put Benedeka Fliegaufa (Mađarska), Popravke Thanosa Anastopulosa (Grčka/Albanija) i Taxidermia Gyorgy Paalfia (Mađarska/Austrija/Francuska).

Učešće Sarajevo film festivala na novosadskom Festivalu filma i medija rezultat je postignute saradnje između SFF-a i Udruženja Exit u čijoj se organizaciji i održava ovaj festival.

Sarajevo film festival odabrao je filmove koji na određen način predstavljaju dio novih strujanja u regionalnim kinematografijama.

Filmovi koji su odabrani u selekciju Balkan Box/SFF Highlights ne predstavljaju top listu najboljih regionalnih filmova već je to presjek regionalne kinematografije kroz 8 originalnih filmskih ostvarenja, izbor filmova koji do sada nisu prikazivani u Srbiji.

2. internacionalni Festival filma i medija Cinema City obuhvata 14 selekcija domaće i strane produkcije, s tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama u okviru kojih će biti prikazano ukupno 135 filmova, saopćeno je iz SFF-a.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije