Mural Davida Bowiea u Sarajevu: Pogledajte video i lajkajte facebook stranicu

Radiosarajevo.ba
Mural Davida Bowiea u Sarajevu: Pogledajte video i lajkajte facebook stranicu
Sarajevo će dobiti najveći mural Davida Bowiea na svijetu, u znak poštovanja prema jednom od najvećih muzičkih umjetnika 20. stoljeća koji je svijet napustio 10. januara ove godine.

Bowie team Sarajevo, naziv je grupe entuzijasta koji su pokrenuli inicijativu da se među mnogih muralima i grafitima koji su nakon smrti velikana naslikani u raznim gradovima svijeta, baš u Sarajevu postavi najveći - dimenzija 13 puta 10.5 metara.  

Ovo će postaviti Sarajevo kao važnu odrednicu na mapi Bowievih fanova i predstavljati jednu od turističkih atrakcija, nadaju se. Možda je od ove 'praktične koristi' mnogo važnija satisfakcija koju će doživjeti na hiljade Bowievih fanova iz Bosne i Hercegovine.

Enis Čišić, sarajevski strip crtač međunarodne karijere, izradio je skice koje na veliki zid koji se nalazi u studentskom Kampusu u centru Sarajeva prenosi Zoran Herceg. Mural mogao biti svečano otvoren 28. maja. Planirano je da ovo bude dan posvećen velikanu, uz njegovu muziku i žive svirke. 

Kompletan projekat osmislio je Vedad Trbonja, a u Bowie Teamu Sarajevo još su Boris Stapić, grafički dizajner iz Sarajeva, te Adnan Čimor, Mensur Demir, Aleksandar Brezar.

Iako nikada nije svirao u ovom gradu, David Bowie ostat će na ovaj način trajno upisan u njegovu memoriju. 

U međuvremenu, na Facebooku je otvorena stranica psovećena ovom projektu: Sarajevo David Bowie Mural. Ukoliko želiote postati dio ove jedinstvene akcije, idite na ovaj link.

28. maja 2016., Sarajevo će odati počast jednom od najvećih svjetskih umjetnika, Davidu Bowieju. Ziggy Stardust, Aladdin Sane, Thin White Duke, Pierrot, Earthling, i njegova posljednja persona, Buttonman, zauvijek će biti naši heroji - stoji na ovoj stranici.

Bowie Team Sarajevo je upravo objavio najavni video. Pogledajte:  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije