Mulan u porodičnom terminu kina Meeting Point

Radiosarajevo.ba
Mulan u porodičnom terminu kina Meeting Point


Sarajevsko kino Meeting Point nastavlja sa vikend projekcijama najboljih animiranih ostvarenja iz Walt Disney/Pixar radionice. Ovaj vikend, u porodičnom terminu od 13.00 gledat ćemo film Mulan. Ulaznice za ovu projekciju koštaju 3 KM.

Animirani film napravljen je 1998. u produkciji Walt Disney, traje 88 minuta i titlovan je.

Režija: Tony Bancroft, Barry Cook
Glasovi: B.D. Wong, Eddie Murphy, George Takei, Harvey Fierstein, Melissa Alto
Sinopsis:
Da bi spasila oca od smrti u vojsci, njegova kćer se prerušava u muškarca i odlazi u rat. Mlada je djevojka postala jedan od najvećih kineskih heroja. Mulan je mlada Kineskinja, jedinica u svojoj naširoko poznatoj obitelji. Kada Huni okupiraju Kinu, jedan muškarac iz svake porodice pozvan je u odbranu domovine. Mulanin otac vuče staru ranu zbog koje ne može normalno hodati. Uprkos tome odlučuje se odazvati pozivu kako bi odbranio čast porodice i pomogao domovini, znajući da odlazi u smrt. Nestašna Mulan u želji da se dokaže zauzima očevo mjesto u vojsci prerušivši se u muškarca. Prije odlaska moli se duhovima predaka da ju štite. Oni joj usliše želju te šalju malog, obeščašćenog zmaja Mushua da se brine o njoj.

http://www.youtube.com/watch?v=wjvHcXjAPxI

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije