Poziv: Izložite svoje umjetničke radove i rukotvorine ispod Starog mosta

Radiosarajevo.ba
Poziv: Izložite svoje umjetničke radove i rukotvorine ispod Starog mosta
/ Foto: Dinno Kasalo
Na platou ispod mostarskog Starog mosta, uskoro će se održati izložba umjetničkih radova i rukotvorina.

Organizatori - Fronterra program, uputili su poziv umjetnicima iz Mostara i Bosne i Hercegovine za izlaganje umjetničkih radova i rukotvorina. 

Izložba na otvorenom bit će upriličena za vrijeme zajedničke Fronterra večere na platou ispod Starog mosta u Mostaru, 18. septembra 2016. od 18:00 do 23:30 h. Izložbom se stvaralaštvo lokalnih umjetnika/ca i rukotvoraca/ki želi približiti lokalnoj zajednici i učesnicima/učesnicama Fronterra Mostar programa.

Također, želi se doprinijeti oživljavanju javnih gradskih površina, u nadi da će slične inicijative postati tradicija na korist i zadovoljstvo kako umjetnika/ca, tako i ljubitelj(ic)a umjetnosti. Želi se ohrabriti inovativan pristup tradiciji, koji će je uspjeti sačuvati od zaborava i dati joj zapaženo mjesto u današnjici.

Na poziv se mogu prijaviti svi/e umjetnici/e (pojedinačno ili u grupama) koji stvaraju inspirirani tradicijom i koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi rukotvorci ili grupe rukotvoraca, udruženja, obrtnici/e ili mali poduzetnici/e koji izrađuju svoje predmete ručno, i koji teže da unesu inovacije u tradiciju.

Radovi obuhvataju: slike, grafike, skulpture, crteže, ilustracije, fotografije, modni dizajn, produkt dizajn, re-dizajn, suvenire, igračke, slikovnice, stripove… Zbog logističkih ograničenja, nažalost, nećemo moći biti u prilici izložiti audio ili video radove.

Prijave radova su besplatne, a troškove izlagačkog prostora pokrit će organizatori.

Za učešće potrebno je ispuniti online prijavu na ovom linku, te poslati minimalno tri fotografije s primjerima radova koji se planiraju izlagati na e-mail: fronterra.mostar@gmail.com sa naznakom „Prijava na Fronterra izložbu: Tradinovacije“
najkasnije do 1. septembra 2016.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije