Karte u prodaji / Mjuzikl Annie otvara 3. Festival dječije umjetnosti

27. 03. 2017. u 11:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Popularni mjuzikl Annie, predstava za koju se uvijek traži karta više, uskoro će se ponovo odigrati pred sarajevskom publikom.

Ova atraktivna predstava će u srijedu 3. maja u Narodnom pozorištu u Sarajevu otvoriti 3. Festival dječije umjetnosti, internacionalni umjetnički festival koji za cilj ima afirmaciju knjige, muzike i pozorišne umjetnosti za djecu i mlade.

Peta izvedba mjuzikla nastalog u produkciji Instituta za teatar, muziku i multimediju (iMTM), uz podršku agencije McCann Sarajevo i Narodnog pozorišta, okupit će 70 aktera na sceni među kojima su djeca uzrasta od 3 do 14 godina. Novitet u postavci je i da će glavnu žensku ulogu, Miss Hannigan, tumačiti glumica Irma Alimanovic Alihodžić.

 “Velika nam je čast što će upravo Annie otvoriti ovogodišnji Festival dječije umjetnosti (FEDU) koji slovi kao izuzetno značajan umjetnički festival za populaciju od 6. do 14 godina u našem regionu. U okviru festivala prikazuju se najbolje dječije predstave a nudi i zanimljiv koncept takmičarskog programa u oblastima teatar, muzika i književnost. Kao i za sve ranije izvedbe, i ovoga puta za Annie vlada veliko interesovanje te su karte već puštene u direktnu prodaju. Na blagajni Narodnog pozorišta mogu se kupiti po cijenama od 10, 15 i 20 KM”, izjavila je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM-a.

Annie nastavlja i svoju uspješnu, prijateljsku saradnju s Centrom za djecu bez roditeljskog staranja “Duga” iz Kulen-Vakufa na osnovu koje će i ovaj put u foajeu Narodnog pozorišta biti upriličena prodaja slikovnice Bajka o mjesecu čiji je izdavač Fondacija Centra, a sav prikupljeni novac bit će usmjeren štićenicima.

Nakon otvorenja Festivala, izvedbom mjuzikla Annie u Narodnom pozorištu, 3. maja s početkom u 19 i 30 sati, ostali teatarski, književni, muzički i likovni program do 7. maja odvijat će se u Pozorištu mladih i Velikoj sali Općine Stari Grad. Svi ostali sadržaji su besplatni a Festival su podržali Općina Stari Grad, Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo i drugi prijatelji. 

NEMA KOMENTARA