Mjuzikl '25. takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam' oduševio publiku

Radiosarajevo.ba
Mjuzikl '25. takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam' oduševio publiku
FOTO: Radiosarajevo.ba / Detalj sa mjuzikla 25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam
Narodno pozorište Sarajevo večeras je bilo domaćin projekta “BH Brodway” kojeg je uradilo u koprodukciji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Projekat je spojio 16 mladih glumaca iz raznih gradova širom BiH sa timom američkih umjetnika.

Oni su zajedno održali brodvejski hit mjuzikl “25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam”.

Muzička pratnja bila je u izvedbi benda Divanhana.

Zamjenica atašea za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Elizabeth Blumenthal kazala je za Radiosarajevo.ba da je oduševljena izvedbom mjuzikla.

“Bilo je divno. Nismo znali kakve će reakcije biti i šta će se publici dopasti. Mislim da se publika zaljubila u likove", rekla je Blumenthal.

Mjuzikl  “25. Takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam” bit će održan u Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Zenici, Jajcu i Banja Luci.

Projekat je započeo odabirom talentovanih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica na audicijima koje su održane u martu 2018. na dramskim akademijama u Sarajevu, Tuzli i Banjaluci.

Nakon sedmodnevne radionice održane u junu na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, grupa se ponovo sastala u Sarajevu, gdje su počele probe.

Projekat je i jedinstven primjer kulturne razmjene – grupa bh. glumaca, koji rade sa američkim umjetnicima, daju svojevrsnu bosansko-hercegovačku umjetničku perspektivu jednoj tipično američkoj umjetničkoj formi kao što je brodvejski mjuzikl.

Uloge u mjuziklu: Faris Pinjo, Nikolina Vujić, Šejla Grgić, Tijana Jovanović, Marko Mirković, Lamija Čeljo, Mak Čengić, Nemanja Bajić, Srđan Knjeginjić, Lea Sekulić, Sanjin Arnautović, Ana-Marija Tomić, Jelena Jandrić, Duje Martinić, Darko Stojić i Sara Ristić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije