Misija povezivanja mladih u dijaspori s domovinom - 'Mali ambasadori Bosne i Hercegovine'

0
Radiosarajevo.ba
Misija povezivanja mladih u dijaspori s domovinom - 'Mali ambasadori Bosne i Hercegovine'
Foto: YouTube / Projekat "Mali ambasadori Bosne i Hercegovine"

Projekat "Mali ambasadori Bosne i Hercegovine" nastavak je misije udruženja, usmjeren prvenstveno na djecu u dijaspori, s ciljem jačanja veza između njih i domovine.

Kroz pet tematskih epizoda, glavne akterke Ajla i Emina vode gledatelje na uzbudljivu potragu za blagom širom Bosne i Hercegovine, otkrivajući skrivene ljepote, kulturno-historijske spomenike i jedinstvene priče naše zemlje.

Cilj ovog projekta je jačanje veza između mladih u dijaspori i njihove domovine, podsticanje upotrebe bosanskog jezika i očuvanje kulturnog naslijeđa kroz interaktivan i edukativan sadržaj.

Projekat je realizovan uz podršku Federalnog ministarstva za raseljena lica i izbjeglice, a ključni cilj je da se djeci iz dijaspore pruži prilika da koriste bosanski jezik i uče o domovini, jačajući tako kulturnu povezanost i identitet. Sadržaj serijala dostupan je na YouTube kanalu i društvenim mrežama, kako bi dopro do što većeg broja djece i porodica širom svijeta.

O udruženju 'Mali ambasadori'

Udruženje “Mali ambasadori” osnovano je 2019. godine s ciljem promoviranja bogatog
kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine. Osnovali su ga turistički vodiči iz ljubavi prema svojoj zemlji, želeći prilagoditi njene priče i ljepote sa najmlađim naraštajima. Smješteno u srcu stare jezgre Sarajeva tim profesionalaca posvećen je edukaciji i podizanju svijesti o značaju očuvanja kulturnog naslijeđa, ne samo među turistima već i među najmlađim članovima naše zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije