Miha Mazzini na Cankarevim danima

Radiosarajevo.ba
Miha Mazzini na Cankarevim danima

U Sarajevu počinje novi ciklus priredbi u okviru tradicionalne 17. kulturno-sportske manifestacije Cankarevi dani, koju organizira Slovensko kulturno društvo Cankar.

Tako će od 10. do 12. maja, svakog dana u 18.00 sati u dvorani kina Unitic, Sarajlije imati priliku pogledati filmove svestranog slovenskog autora, pisca, scenariste i reditelja Mihe Mazzinija.

Mazzini je jedan od najproduktivnijih i najpoznatijih slovenskih pisaca srednje generacije. Sa sigurnošću se može reći da je najistaknutiji slovenski pisac u svijetu filma. Diplomirao je komparativnu književnost u Sloveniji, a završio postdiplomski studij scenaristike u Velikoj Britaniji. Redovan je član Evropske filmske akademije. Autor je dvanaest objavljenih knjiga prevedenih na osam jezika, a kao stručnjak za informatiku objavio je osam priručnika.

Mazzini se ne bavi samo scenarističkim i spisateljskim radom, već kao predani filmofil drži predavanja na scenarističkim radionicama. Dobio je brojna priznanja i nagrade na festivalima širom svijeta.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije