Međunarodni književni susret 'Knjige u cipelama'

Radiosarajevo.ba
Međunarodni književni susret 'Knjige u cipelama'

JU Biblioteka Sarajeva je u saradnji sa zagrebačkim udruženjem 'Knjige u centru', Sarajevskim otvorenim centrom i PEN-om Bosne i Hercegovine, organizovala književni susret sa hrvatskim autorima okviru međunarodnog književnog programa 'Knjige u cipelama'.

Hrvatski autori i autorice: Zoran Pongrašić, Željka Mezić, Nikolina Manojlović Vračar, Igor Čumandra i Ana Đokić gostovali su u JU Biblioteka Sarajeva i predstavili svoj program ljubiteljima pisane riječi.

Hrvatski autori su održali dva književna druženja namijenjena djeci i tinejdžerima 24. oktobra, u Dječijoj čitaonici 'Bubamara' JU Biblioteka Sarajeva. Učenici su imali priliku kroz otvoreni razgovor saznati sve detalje i korisne crtice iz života svakog pojedinog umjetnika - stvaratelja pisane riječi, a oni su im na kraju uputili jednu jedinstvenu misao koja će pratiti te mlade ljude i ostati im urezana u mozaik njihovih školskih uspomena.

Dan ranije, hrvatski autori su, zajedno sa svojim bosansko-hercegovačkim kolegama održali okrugli sto pod  nazivom 'Književnost za djecu' : kanoni, narodi i politike – Hrvatska – Bosna i Hercegovina, sličnosti i razlike.

Zajedno sa Feridom Duraković, Ljubicom Ostojić, Lamijom Begagić i Biserom Alikadić, održali zajedničku tribinu na kojoj su govorili o sličnostima i razlikama u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj kada je položaj knjiga za djecu u pitanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije