Mediacentar: "Država, policija, mediji"

Radiosarajevo.ba
Mediacentar: "Država, policija, mediji"

Sarajevski Mediacentar organizira u srijedu u 18:00 javnu debatu na temu "Država, policija, mediji".

Upadi policije u medije, privođenja novinara na informativne razgovore iznova pokreću temu o državnoj kontroli medija, najavljujući žestoku izbornu godinu.

Da li, kako i kada državne institucije u BiH kontrolišu medije? Da li se to postiže uticanjem na izbor direktora, urednika ili davanjem državne pomoći medijima u krizi? Zbog čega izostaje reakcija javnosti i da li mediji u BiH imaju snage da se odupru političkim pritiscima? Šta nas očekuje u izbornoj 2010. godini?

Gosti debate su: Tanja Topić, medijska analitičarka, Nerzuk Ćurak, profesor na Fakultetu političkih nauka, Nada Dalipagić, pravnica, Vildana Selimbegović, glavna i odgovorna urednica 'Oslobođenja'.

Javna debata 'Država, policija, mediji' je prva u nizu javnih događaja koji će biti organizovani u okviru kampanje 'Medija manifest – sloboda i odgovornost medija', saopćeno je iz Mediacentra Sarajevo.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije