Marjan Mijajlović dobitnik simbolične nagrade za najbolju izjavu

Radiosarajevo.ba
Marjan Mijajlović dobitnik simbolične nagrade za najbolju izjavu
Veliki megafon je nagrada za najbolju izjavu (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Marjan Mijajlović je dobitnik simbolične nagrade za najbolju izjavu u anketi poznatih ličnosti, u kampanji 101 razlog zašto glasati za ženu. Anketa se provodila tokom mjesec dana i skupljene su izjave ličnosti iz javnog života, poslije toga javnost je glasala za najbolju izjavu.

“Ako može Indira Gandi, Jadranka Kosor, Benazir Bhutto, ne vidim razlog zbog kojeg bh. žene ne bi mogle biti na vodećoj funkciji u državi. Potrebna je ravnopravnost i svakako treba dati podršku i hrabro pokušati stići i slijediti primjer vodećih zemalja svijeta, u kojima žena zauzima važno mjesto u političkom životu i odlučivanju,” rekao je Marjan u anketi.


Marjan Mijajlović (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Projekat Osnaživanje uloge žena – 101 razlog u zašto glasati za ženu, će od aprila do oktobra intenzivno raditi na animiranju bosanskohercegovačkih žena da se sjete svog osnovnog prava – prava da glasaju.

Žene čine 52 odsto glasačkog tijela a glasaju u manjem procentu nego muškarci. Cilj pokretanja ovog projekta je ne samo povećan broj izabranih žena na predstojećim izborima, nego i promjena svijesti o poziciji i ulozi žene u bh. društvu. Projekat će se provesti u 36 gradova i 105 ruralnih područja.

Najveći donator ovog projekta je Vlada Švicarske, a projekat su podržali Fondacija Heinrich Boell i Fondacija Friedrich Ebert, jer su prepoznali njegovu važnost za razvoj demokratskog društva u Bosni i Hercegovini.


Nagrada za najbolju izjavu (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

denis,radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije