Mariza u Sarajevu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Mariza u Sarajevu (VIDEO)


U Sarajevu će 17. maja nastupiti jedna od najpoznatijih živih predstavnica portugalskog fada - Mariza. Njen prvi koncert u našoj zemlji održat će se u Bosanskom kulturnom centru u organizaciji agencija Gramofon.

Marizina interpretacija i scenski nastup odavno su osvojili publiku i kritiku širom svijeta, a stotine koncerata održanih u najprestižnijim dvoranama širom svijeta, kao i oduševljeni prikazi albuma i koncerata uglednih kritičara samo su neki od pokazatelja značaja ove sada već znamenite fado pjevačice, navodi organizator u najavi koncerta.

Poslušajte i pogledajte Marizu u izvođenju fado klasika Oh gente da minha terra:

http://www.youtube.com/watch?v=XQrq7nLPHEw

Mariza je ponosna stanovnica Portugala i jedan od njenih najzaslužnijih kulturnih ambasadora. Poznata je i po svom nenadmašnom outfitu. za šta je zaslužna i najpoznatija modna dizajnerica iz ove zemlje Fatima Lopes
Vezano: Portugalska moda: Fatima Lopes

Mariza je trenutno jedan od najpoznatijih pjevačica Fada.
Vezano: Portugal - zemlja sunca, vina i fada

Magazin Rolling Stone ju je nazvao najznačajnijom pjevačicom portugalske tradicionalne muzike, dok je kritičar BBC-a preporučujući njezin nastup rekao: “Kada Mariza pjeva – vrijeme stoji.”

Njezin koncert u Sarajevu organizira se uz pomoć Misije Portugala u BiH i Instituta Camoes.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije