Majke, Obojeni program, Van Gogh i S.A.R.S. u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Majke, Obojeni program, Van Gogh i S.A.R.S. u Sarajevu


Za sve ljubitelje dobrog r'n'r zvuka, olimpijska dvorana Zetra u subotu, 26. maja ugostiće prvo izdanje OUTCAST festa!

Četiri vrhunska regionalna benda: Goran Bare & Majke, Obojeni program, S.A.R.S. i Van Gogh predstaviće se bh. publici na cjelovečernjem koncertu koji počinje u 20.00 sati, a za dobru atmosferu između nastupa bendova, pobrinut će se sarajevski DJ Borgie.

Svi zainteresovani svoje ulaznice će moći nabaviti u pretprodaji već od petka, 11. maja po cijeni od 15,00 KM (na dan koncerta cijena ulaznice će biti 20,00 KM), na sljedećim prodajnim mjestima:

- SARAJEVO: Raisseburo, Relax Tours, Komapas, Cafe Opera, Hair Club, Magaza te ulična prodaja - Plato Skenderija i Ferhadija.
- BANJA LUKA: MG Travel, HardRock Cafe.
- MOSTAR: Fortuna Trade Tours (Poslovnice I, II i III).
- TUZLA: Agencija Putnik (Poslovnice I i II)
- ZENICA: Jazz Bar, Cafe Galerija, Dar Prirode.

Također, ulaznice se mogu nabaviti i putem portala Kupikartu.ba.


Vinkovčani Goran Bare & Majke, povratničkim albumom Teške boje iz 2011. ponovo su se našli na tronu regionalne rock muzičke scene. Bend je nastao 1988. godine, a s početkom milenija prave pauzu u radu koja je trajala sve do 2007. godine. Iza sebe imaju bogatu diskografiju, a Teškim bojama samo su potvrdili dugogodišnji kvalitet na muzičkoj sceni. Na upravo održanoj dodjeli prestižnih muzičkih nagrada Porin, Goran Bare & Majke osvojili su čak šest priznanja među kojima su i ona najznačajnija za hit godine Teške boje, koji je izabrala publika, za najbolji rock album, najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolji aranžman, najbolji video,  a trijumfalnu večer zaokružili su Porinom za pjesmu godine.


Na OUTCAST festu za bh. publiku svira i beogradski Van Gogh. Bend se na muzičkom nebu pojavio 1986. godine, a za 26 godina rada, svoje mnogobrojne fanove su kontinuirano uveseljavali svojim prepoznatljivim zvukom. Sarajevska publika jako dobro je upoznata sa atmosferom na njihovim nastupima.


Nakon duže koncertne pauze domaćoj publici će se predstaviti kultni sastav Obojeni program. Novosadski bend, nastao osamdesetih godina, jedan je od uticajnijih bendova s prostora bivše Jugoslavije, uz koga su odrastale mnoge generacije. U kolekciju sjajnih albuma 2011. godine dodali su i odlični studijski album pod nazivom Kako to misliš: Mi?

Beogradski bend novijeg kova S.A.R.S (Sveže amputirana ruka Satriania), također se može pohvaliti odlično prihvaćenim albumom iz protekle godine pod nazivom Perspektiva. Inače, bend postoji od 2006. godine. Prvi studijski album pod nazivom S.A.R.S. izdali su 2009. kada su, gotovo preko noći, osvojili publiku širom regije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije