Lutkarska predstava "Tko se broji mraka još"

Radiosarajevo.ba
Lutkarska predstava "Tko se broji mraka još"

U dječijoj igraoni Dissey (Breka, Ul. Juraja Najdharta br. 19) najmlađi će moći uskoro uživati i u profesionalnim lutkarskim predstavama za djecu. U sklopu ove igraone oformljeno je lutkarsko pozorište sa kompletnom scenom, lutkama i glumcima koji osmišljavaju nove kreacije uz kompletan nadzor profesionalaca.

U petak, 8. maja, s početkom u 19:30 nekoliko entuzijasta pod mentorstvom lutkara Ante Hrkača izvest će predstavu za djecu Tko se boji mraka još prema priči dječijeg pisca Fahrudina Kučuka. Zašto bi se djeca trebala bojati mraka kad u mraku ništa strašno nije, pitanje je koje sebi postavlja jedan sneni dječak, želeći se osloboditi tih nepopularnih priča o mraku, s porukom "Mrak nije jak“.

Sve se to odvija u jednoj čarobnoj atmosferi koju pored dječaka dočaravaju i jedan pauk, jedna ptičica, jedan cvrčak i, naravno, veliki čarobnjak. Uz originalne songove djeca se mogu opustiti u ritmu ove zanimljive priče kroz koju nas vodi pisac Kučuk, reditelj i lutkar Ante Hrkač i realizatorica i producentica Maida Dženetić.

Predstava Tko se boji mraka još bit će uprizorena 8. i 9. maja s početkom u 19:30h.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije