Lijepa vijest: 20 djevojčica i dječaka iz Bosne i Hercegovine ide na Svjetsko prvenstvo u Katar

1
Radiosarajevo.ba
Lijepa vijest: 20 djevojčica i dječaka iz Bosne i Hercegovine ide na Svjetsko prvenstvo u Katar
Foto: Facebook / Djevojčice i dječaci idu u Katar

Više od dvadeset djevojčica i dječaka iz Bosne i Hercegovine će narednih nekoliko dana boraviti u posjeti Kataru gdje se održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu te predstavljati našu zemlju na najvećem kulturnom festivalu tokom održavanja Mundijala u Dohi!

To je na svom Facebook profilu objavila Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

"Izuzetna mi je čast i posebna radost da će pod pokriviteljstvom Fondacije „Katara“ te dr. Khalida Al Sulaitija djeca iz naše države imati priliku biti dio velike svjetske smotre te nekoliko dana uživati u gostoprimstvu domaćina iz Katara.

Bisera Turković stigla na otvaranje Svjetskog prvenstva u Kataru

Bisera Turković stigla na otvaranje Svjetskog prvenstva u Kataru

Imala sam priliku prije nekoliko dana i posjetiti dr. Al Sulaitija u kulturnom kompleksu Katara u Dohi.

Djeca iz Bosne i Hercegovine će se, zahvaljujući dobroj saradnji i prijateljskim odnosima koju smo uspostavili sa državom Katar, predstaviti folklornim programom u nekoliko termina na velikoj sceni u danima kada su u Dohu stigle stotine hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta.

Osim toga, imati će priliku prisustvovati i jednoj od utakmica Svjetskog prvenstva te obići kulturne i turističke znamenitosti", kaže ministrica Bisera Turković.

✅Više od dvadeset djevojčica i dječaka iz Bosne i Hercegovine će narednih nekoliko dana boraviti u posjeti Kataru gdje...

Posted by Bisera Turkovic on Wednesday, November 30, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije