Konkurs za SFF talent campus

Radiosarajevo.ba
Konkurs za SFF talent campus

Foto: Velija Hasanbegović, radiosarajevo.ba

Sarajevo Film Festival objavio je konkurs za ucesce na 3. Sarajevo Talent Campusu. Intenzivni program predavanja, radionica, diskusija i projekcija, koji se odvija pod okriljem Sarajevo Film Festivala, namijenjen je mladim, talentovanim rediteljima, glumcima, producentima i scenaristima iz Jugoistocne Evrope.

Ucesnici 3. Sarajevo Talent Campusa imace priliku da sticu znanje i iskustvo od najeminentnijih filmskih profesionalaca.

Koristeci svoju regionalnu i internacionalnu platformu Sarajevo Film Festival je i ranijih godina osigurao prisustvo brojnih istaknutih regionalnih i svjetskih filmskih profesionalaca i umjetnika koji su sudjelovali kao predavaci na 1. i 2. Sarajevo Talent Campusu (oskarovci Alexander Payne, Jeremy Irons, Juliette Binoche, Michael Moore, Branko Lustig, Charlie Kaufman, Kevin Spacey, Danis Tanovic; eminentni i visestruko nagradjivani filmski autori kao sto su Steve Buscemi, Mike Leigh, Nuri Bilge Ceylan, Terry George, Jasmila Zbanic; neki od najznacajnijih filmskih stvaralaca iz regiona kao sto su Ademir Kenovic, Aida Begic, Leon Lucev, Pjer Zalica i mnogi drugi).

I ove godine na Sarajevo Talent Campus mogu se prijaviti mladi filmski profesionalci i studenti završnih godina filmskih akademija iz: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grcke, Hrvatske, Madjarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske, UNMI Kosova.

3. Sarajevo Talent Campus bice odrzan u periodu od 14. do 20. avgusta 2009. godine u okviru 15. Sarajevo Film Festivala, a i ove godine bice organizovan u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom.

Mladi scenaristi, redatelji, glumci i producenti iz regiona, mogu se prijaviti za ucešce na 3. Sarajevo Talent Campusu putem online formulara koji je dostupan na festivalskoj web stranici do 2. juna 2009. godine.

radiosarajevo.ba




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije