Koncerti povodom Dana Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Koncerti povodom Dana Kantona Sarajevo

JU Sarajevo art u okviru Manifestacije Dani Kantona Sarajevo 2009 organizuje 3 koncerta koji će se održati u periodu od 2. do 9. maja.

5. maj – 19,30h
Dom OS BiH
Koncert u saradnji sa Udruženjem Obrazovanje gradi BiH
Hor La Viva (Francuska)
Mješoviti hor AKCUS-a Seljo – Sarajevo
Ženski vokalni ansambl Rezonanca - Konjic
Vokalni Ansambl Bugojno

6.maj – 19,30h
Bošnjački institut
Koncert profesora Muzičke akademije u Sarajevu
Yevgeny Xaviereff, violončelo
Emir Nuhanović, klarinet
Ehlimana Tikveša, klavir
Program: W.A.Mozart, L.v.Beethoven, J.Brahms

9.maj – 19,30h
Bošnjački institut
Pijanistički recital
Milan Lucić
Program: R. Shumann, A. Bego – Šimunić, J. Brahms.

Cilj asocijacije La Viva je podrška akcija solidarnosti, uz dosljednost Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima. Za realizaciju cilja, hor La Viva okuplja desetak autora i više stotina članova hora u tri regije Francuske (Auvergne, Anjou i Alpes Maritimes). Svi ti volonteri stvaraju kreativna djela, sa tekstovima koji na specifičan način valorizuju te aktivnosti.

Od 1994. godine, organizovani su brojni koncerti na kojima su se okupile desetine hiljada gledalaca a na kojima je La Viva nastupala sa brojnim asocijacijama regionalnog i državnog nivoa : Amnesty international, Article Premier, Secours Popularie, Gaipar, Assovie, Enfance et Partage, Cimade, Acat, Artisans du Monde…

Od 1995, udruženja La Viva (Clermont-Ferrand) i Obrazovanje gradi BiH (Sarajevo), na inicijativu umjetničkog direktora asocijacije La Viva i glavnog dirigenta istoimenog hora Michela Pelletiera, uključeni su u projekat kulturne razmjene između Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Francuske.

Milan Lucić, pijanist, rođen je 1985. u Zenici. Srednju muzičku školu završio je u Novom Travniku u klasi prof. Ivanke Vrhovac. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Svetlane Chlaidze. Usavršavao se na seminarima kod poznatih pedagoga kao što su J. Novotny, L. Pogorelić, G. Vidović. Dobitnik je stipendije fondacije Karim Zaimović za doprinos kulturnom stvaralaštvu BiH i brojnih nagrada na državnim takmičenjima. Koncertirao je u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i BiH.


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije