Koncert Yevgeny Xaviereffa i Konstantina Krasnitskog

Radiosarajevo.ba
Koncert Yevgeny Xaviereffa i Konstantina Krasnitskog
U organizaciji JU Sarajevo art održat će se koncert violončeliste Yevgeny Xaviereffa i pijaniste Konstantina Krasnitskog (Bjelorusija), u petak, 3. aprila, u 19, 30 sati, u Domu Oružanih snaga BiH.

Yevgeny Xaviereff je diplomirao na Moskovskom konzervatoriju u klasi čuvenog Mstislava Rostropoviča, jednog od najznačajnijih violončelista svih vremena.

Tokom svoje karijere održao je više od 450 koncerata širom Evrope i Bliskog Istoka (Velika sala Konzervatorija u Moskvi, Sala pozorišta Kremlja u Moskvi, Sala Muzičke Akademije Rahmanjinov u Parizu, Sala Praške Filharmonije, Koncertna sala Filharmonije u Damasku – Sirija...).

Snimao je albume u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, BiH, Bjelorusiji, Rusiji, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.
Od 1997. godine radi kao profesor na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Za vrijeme njegovog uspješnog pedagoškog rada više od 40 njegovih studenata je pobijedilo na različitim takmičenjima, od toga njih 28 su studenti Muzičke Akademije u Sarajevu.

Program koncerta čine djela R.Schumanna, F.Schuberta i S.Rachmaninova.

Ulaznice (5, 10 i 15 KM), mogu se rezervisati i kupiti u JU Sarajevo art, Dalmatinska 2/I, tel. 207 972.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije