Koncert: Voicst i KZU ole ole & PZU oje oje

Radiosarajevo.ba
Koncert: Voicst i  KZU ole ole & PZU oje oje

U okviru Roadworks - putujućeg muzičkog festivala koji Kriterion relazirira 23. i 24. aprila, kao završni event bit će održan koncert poznatog holandskog benda VOICST sa njihovim specijalnim gostima bh. bendom KZU ole ole & PZU oje oje.

Voicst (Holandija)
Voicst, čije ime u afričkom žargonu znači "manična energija", holandski je indie-rock trojac koji je u sedam godina svog postojanja uspio surađivati s nekim od najboljih producenata današnjice, poput Petera Katisa (Interpol, The National). Njihov singl Whatever You Want From Life korišten je i u reklami za Heineken, a dečkima bi mogao biti poznat i iz videoigrice FIFA World Cup 2006. Posljednji album, A Tale of Two Devils, izašao je početkom 2008. godine, a Voicst je na svojoj europskoj turneji nastupao s bendovima poput Tenacious D, The Raveonettes, The Bravery i Juliette and The Licks.

KZU ole ole & PZU oje oje (BiH)
KZU ole ole & PZU oje oje je bosanskohercegovački band koji postoji od 1998 godine. Bend ima 12 članova, a oni sami svoju muziku nazivaju soft punkom. Ovaj zanimljivi sastav je do sada uradio gotovo 40 pjesama koje govore o raznim temama, od ljubavi pa do politike. Do sada su nastupali na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Italiji i Francuskoj, učestvovali na mnogim domaćim i ino festivalima, a dobili su i nekoliko priznanja za svoj rad. KZU ole ole & PZU oje oje je veoma poznat mladoj alternativnoj bh. publici koja sa oduševljenjem prati njihove nastupe.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije