Koncert: Six pack & Totalna rasprodaja u Accessu

Radiosarajevo.ba
Koncert: Six pack & Totalna rasprodaja u Accessu
Six pack

Six pack je trenutno jedan od najpopularnijih bendova underground scene u Srbiji.

Grupa Six pack formirana je 1994. godine od strane članova bendova različitih muzičkih usmjerenja, koji su tada činili okosnicu rock scene Smederevske Palanke. Prema mišljenju većine muzičkih kritičara, Six pack predstavljaju jedan od najboljih punk rock bendova sa prostora Balkana.

Prepoznatljivi po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznati zbog inteligentnih tekstova i poznati po savršenoj atmosferi na svojim živim nastupima, njihovi koncerti, poput onih u susjednoj Hrvatskoj, bivaju sve češće rasprodani i nekoliko dana unaprijed.

Diskografija:
1995. Pretnja ili molitva?
1996. Fabrička greška
2000. Minut ćutanja
2004. Musique
2007. Discover

Totalna rasprodaja

Totalna rasprodaja je formirana u Sarajevu krajem 2006. godine. U prvih nekoliko mjeseci rada suočavaju se sa problemima nalaženja muzičke opreme i adekvatnog prostora za probe, da bi početkom 2007. godine bend konačno počeo sa aktivnim radom, kada nastaju i prve pjesme.

Svoj prvi nastup održavaju u Sarajevu u Clubu BOCK, zajedno sa dubrovačkim bendovima Loša dijagnoza i Dvaes kila pateta. Ubrzo bend trpi prve personalne promjene. Kemal Srna, tadašnji basista, napušta bend, a Hadžialić Denis preuzima ulogu basiste. U novoj postavi nastavljaju sa radom i bilježe nekoliko značajnih nastupa sa sarajevskim punk i hardcore bendovima, ali i sa bendovima iz susjednih zemalja, pa čak i Njemačke.

Kroz svoje pjesme nastoje izraziti sve ono što ih dotiče i sve ono što se dešava u društvu oko njih, te ih nastoje predstaviti kroz dozu humora i ironije. Do sada su snimili jedan demo snimak sastavljen od četiri pjesme, koje publika različito prihvata.

Grupu Totalna rasprodaja čine: Močević Tarik (vokal), Vedran Spaić (gitara), Hadžialić Denis (bas) i Popaja Haris (bubanj).

Interground Sarajevo Festival je regionalni muzički festival punk i hardcore muzike koji se održava u Sarajevu od 2004. godine. Za pet godina kontinuiranog održavanja Interground Sarajevo Festival je postao, prema mišljenju publike, najvažnija manifestacija punk i hardcore muzike u Bosni i Hercegovini.

Interground Sarajevo Festival omogućili su: Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općina Centar Sarajevo, Centar ACCESS, Fondacija za kreativni razvoj FKR, Asocijacija za seksualno i reproduktivno zdravlje XY i Udruženje za prevenciju ovisnosti i smanjenje štete.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije