Koncert Sarajevske filharmonije u saradnji sa Njemačkom ambasadom

Radiosarajevo.ba
Koncert Sarajevske filharmonije u saradnji sa Njemačkom ambasadom


Povodom 20-godišnjice ujedinjenja Njemačke Sarajevska filharmonija održat će koncert u suradnji sa Njemačkom ambasadom u Sarajevu, osmog oktobra sa početkom u 20,00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Na programu koncerta su:
F. Mendelssohn: Uvertira “The Hebrides”
L. van Beethoven: Smfonija no.7 op.92 A-Dur

Koncertom diriguje gost iz Njemačke, maestro Patrick Sturb, koji je završio muzikologiju i psihologiju u Munchenu, studij violine u Hamburgu i Rimu, a časove dirigovanja je pohađao u Hamburgu i Sieni.

Od 1979. godine je umjetnički direktor Simfonijskog orkestra Stuttgart, koji je najznačajniji orkestar južne Njemačke i s njim je održao veliki broj koncerata u Njemačkoj, Španiji, Italiji, Švicarskoj,te u Australiji, Novom Zelandu, Kini.

Radio je sa mnogim značajnim ansamblima,kao što su Radijski simfonijski orkestar Stuttgart, Slovačka filharmonija, Radio orkestar Krakov, Kamerni orkestar Kobe, Nacionalni RTV orkestar Peking, Makedonska filharmonija, Solisti di Napoli.

Rezervaciju ulaznica, po cijeni od: 10 (balkon i galerija), 20 (parter) i 30 KM(lože), možete izvršiti na brojeve telefona: 550 070 i 221 682 ili email-om
reservation@saph.ba.

Ulaznice se mogu i kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, u terminima od 9-12 i 16-19, 30 sati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije