Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron

0
Radiosarajevo.ba
Koncert Sarajevske filharmonije: Publiku očarala njemačka violinistica Mira Foron
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Koncert Sarajevske filharmonije

Sarajevska filharmonija nastavlja svoju koncertnu sezonu koncertom koji se održava večeras, 19. aprila u Narodnom pozorištu Sarajevo, a počeo je u 20 sati.

Orkestar predvodi ovogodišnji šef dirigent, maestro Evan Alexis Christ, a ovaj put svojim talentom očarat će vas mlada violinistica Mira Foron.

Za ovaj koncert odabran je sljedeći program:

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

  • M. Glinka: Uvertira "Ruslan i Ljudmila"
    D. Šostaković: Koncert za violinu i orkestar br. 1 u a-molu, op. 77
    P. I. Čajkovski: Simfonija br. 4 u f-molu, op. 36

Sarajevska publika ima priliku čuti jednu od najpoznatijih i najizvođenijih simfonija sjajnog P. I. Čajkovskog i zahtjevan i ne tako često izvođen Koncert za violinu Dmitria Šostakovića u izvedbi mlade i perspektivne violinistice, gošće iz Njemačke.

Za Miru Foron kažu da je jedna od najboljih violinistica svoje generacije i opisuju je kao muzičarku s talentom koji "ide daleko iznad tehničke briljantnosti".

Rođena je 2002. godine, svirati je počela sa pet godina u Hannoveru, a edukacija i karijera vodili su je do konzervatorija u Münchenu.

Nakon prve probe sa Sarajevskom filharmonijom violinistica je izdvojila nekoliko trenutaka za čitateljke i čitatelje portala Radiosarajevo.ba o čemu možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije