Koncert: Neverne bebe u Domu mladih

Radiosarajevo.ba
Koncert: Neverne bebe u Domu mladih

Neverne bebe održat će koncert u sarajevskom Domu mladih 25. aprila u 21:00h.

Prvu postavu su pored Milana činili jos Vladan Đurđević, Čeda Macura, Bane Jelić i Bili King. Ubrzo u bend dolazi i Saša Randjelović Randja.

Za izdavačku kuću Take it or leave it snimaju svoj prvi album 1994. godine pod nazivom Neverne bebe I, medijski propraćen spotovima za pjesme Veliki je Bog i 1000 godina. Bendu se pridružuje Dušan Šubarević.

Od samog početka rada odlikuje ih izuzetno živa koncertna aktivnost koja je i danas jedan od njihovih zaštitnih znakova – prosječno godišnje odsviraju izmedju 140 i 150 koncerata.

Do izlaska drugog studijskog albuma Neverne bebe II 1997. godine za izdavačku kuću Red line records u bendu se događaju još neke kadrovske promjene i iz njega izlazi Bili King, dolaze Gorica Ponjavić i Aleksandar Tasić a nešto kasnije i Goran Marinković.

Spotovi sa ovog albuma Stranac, Dvoje, Divlje svinje i Godine srama bivaju izuzetno dobro prihvaćeni od publike a pjesma Dvoje postaje apsolutni hit i nešto poput “lične karte” Nevernih beba. Ova pjesma našla je svoje mesto i u Antologiji YU rock-a kao jedan od 50 najboljih tekstova, a po glasovima i anketama radio i TV stanica proglašena je i za Hit decenije.

Kruna dosadašnje karijere nesumnjivo su dva rasprodata koncerta u Sava centru održana 25. i 30. oktobra 2007 .godine. Izlazak DVD izdanja, ujedno prvog live albuma benda očekuje se uskoro.

Cijena ulaznice je 10 KM.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije