Koncert: Elisabeth Werthmuller i Christoph Leu

Radiosarajevo.ba
Koncert: Elisabeth Werthmuller i Christoph Leu

JU Sarajevo art u saradnji sa Ambasadom Švicarske organizuje koncert flautistice Elisabeth Werthmuller i gitariste Christopha Leua, u srijedu, 15. aprila u Bošnjačkom institutu u 19:30 sati.

Flautistkinja iz Ženeve, pedagog i muzikoterapeut, Elisabeth Werthmuller postala je poznata po izvođenju na blok flauti, kao i na flauti traverzo (poprečna flauta). Godine 1973. osvaja II nagradu na konkursu Muzičke omladine Švicarske. Diplomirala je na Konzervatorijumu u Ženevi 1984. god. flautu traverzo, a 1988. godine i blok flautu u klasi Rožea Bernolinija. Od 1989. godine radi kao profesor u Muzičkoj školi Bernexa, a osnovala je i sopstvenu školu u Grand Sakoneksu.

Christophe Leu je završio studije muzike u Ženevi. Višestruko talentovani muzičar je, također, bio đak i Tala Farloua, legende američkog džeza. Sarađivao je sa brojnim muzičarima i orkestrima. Aktivan je na francuskoj muzičkoj sceni, aranžira i komponuje za pjevače među kojima su i Simon Gad, Ester Val i drugi. Učestvuje i u snimanju njihovih diskova i neke od njih prati na sceni. Zahvaljujući svojim raznovrsnim aktivnostima snimio je veliki broj diskova, učestvovao je na snimanjima i svirao u Švajcarskoj, Francuskoj, Belgiji, Portugalu, Austriji, Italiji, Hrvatskoj, kao i u Kolumbiji, Portoriku, Kanadi i Americi. Profesor je gitare na Narodnom muzičkom konzervatorijumu u Ženevi.

Na koncertu će izvesti djela koja su komponovali: C. Leu, B. Schulé, M. Giuliani, Maya Obradovic-Le Roux, A.Ourkouzounov, W. Burkhard, M. Nardelli.

Ulaz na koncert je slobodan. Ostale informacije se mogu dobiti na tel. 207 – 972, Dalmatinska 2/I, tel.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije