Koncert Darka Rundeka u Domu mladih

Radiosarajevo.ba
Koncert Darka Rundeka u Domu mladih

Početak muzičke karijere Darka Rundeka vezan je uz grupu Haustor, jednu od najvažnijih pojava zagrebačke muzičke scene. Nakon raspada grupe Rundek počinje samostalnu karijeru.

Njegov treći samostalni albun Ruke objavljen 2002. godine specifičan je i po tome što tad počinje sarađivati s muzičarima s kojima će 2003. formirati novi bend Rundek Cargo Orkestar, s kojim nastupa i danas.

Nakon što je prethodnih godina, bar kad je riječ o Sarajevu nastupao po klubovima, Rundek je odlučio promociju albuma snimljenog s Cargo Orkestrom naslovljenog Live u Domu omladine održati u Domu mladih.

Kritika je album proglasila jednim od najboljih u prošloj godini.

"Rundek ovim live albumom ponovo zauzima čelnu poziciju, dokazujući svoju umjetničku veličinu sjajnog muzičara i pjevača.
Jedna od prvih stvari koja vam padne na pamet slušajući ovaj album jest zavist prema publici koja je bila na tom koncertu u Domu omladine 24. marta 2007. i doživjela tu atmosferu, taj koncert i Darka Rundeka u svom elementu, koji je uživao zajedno s
publikom gotovo punih 80 minuta", zapisuju kritičari.

U prodaju je pušteno 1.000 karata po 15 KM, koje se mogu po ovoj cijeni kupiti do četvrtka, te 500 karata po 20 KM.

Organizator koncerta u Domu mladih je FIS -kultura.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije