Koncert Azre Medić

Radiosarajevo.ba
Koncert Azre Medić
Azra Medić

Koncert Azre Medić, jedne od najtalentovanijih mladih bosanskohercegovačkih pijanistica, održat će se u srijedu, 28. aprila u 19.30 sati, u Domu Oružanih snaga BiH.

Na koncertnom programu će biti djela J. Haydna, J. Brahmsa i M. P. Mussorgskog.

Azra Medić studirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi profesorice Nede Stanković i diplomirala 2006.godine u klasi profesora Borisa Kraljevića. Godine 2007. završava postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesora Đure Tikvice. Trenutno je studentica postdiplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Kasselu u klasi profesora Ivana Urvalova i Muzičkoj akademiji u Freiburgu u klasi profesorice Elze Kolodin. Održala je niz koncerata u BiH i inostranstvu: Hrvatska,Crna Gora, Italija, Grčka, Francuska, Austrija, Njemačka.

Dobitnica je nagrada na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima kao što su:
2002. Federalno takmičenje, Bihać, klavir – specijalna nagrada
2002. 6eme Concours International de Piano Nikolei Rubinstein, Pariz – II nagrada
2002. 2.Concorso Pianistico Internazionale Città di Gorizia, Gorizia – I nagrada
2004. 15th International Piano Competition Roma 2004 – III nagrada
2009 Otvoreno međunarodno natjecanje pijanista i klavirskih ansambala F. Chopin, E.Grieg, F. Mendelssohn - klavirski duo – I nagrada

Cijene ulaznica za koncert su 5 i 10 KM,a mogu se kupiti i rezervisati na broj telefona 216 -167, ili u prostorijama JU Sarajevo art, Dalmatinska 2/1.


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije