Knjiga "Bošnjaci: Nacija nakon genocida" autora Jasmina Mujanovića uskoro na bosanskom jeziku

6
Radiosarajevo.ba
Knjiga "Bošnjaci: Nacija nakon genocida" autora Jasmina Mujanovića uskoro na bosanskom jeziku
Foto: Atlanska Inicijativa / Jasmin Mujanović

Izdavačka kuća „Vrijeme“ najavila je skori izlazak bosanskog izdanja knjige „Bošnjaci: Nacija nakon genocida“, nedavno objavljenog djela bosansko-američkog politologa Jasmina Mujanovića.

Knjiga će biti dostupna na Sajmu knjiga u Sarajevo, sredinom aprila.

Knjiga „Bošnjaci: Nacija nakon genocida“ iscrpan je i uputan pregled povijesnog razvoja i političkog trajanja bošnjačke nacije na povijesnim bosanskim zemljama.

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

„Opisavši povijesni put, političke silnice i naslijeđe Genocida, autor nudi i i izvodljiva politička rješenja – ustavotvornu skupštinu za novu Bosnu i Hercegovinu“, naveli su iz IK „Vrijeme“.

​Jasmin Mujanović je politolog i stručnjak za politiku jugoistočne Europe i međunarodnih pitanja s doktoratom na Sveučilištu York u Torontu.

Njegova karijera je spoj globalnog akademskog i političkog angažmana. Radio je kao naučnik, politički analitičar, konsultant, istraživač i autor u Sjevernoj Americi i Europi. Autor je dvije knjige, "Glad i bijes: Kriza demokracije na Balkanu" (Hurst Publishers i Oxford University Press, 2018.) i "Bošnjaci: Nacija nakon genocida" (Hurst Publishers & Oxford University Press, 2023. ).

Trenutno je saradnik na Institutu Newlines, te član savjetodavnog vijeća Nationhood Laba pri Pell centru za međunarodne odnose Univerziteta Salve Regina, kao i član Savjetodavnog odbora Inicijative Kulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije