Klavirski recital Milice Pap

Radiosarajevo.ba
Klavirski recital Milice Pap
JU Sarajevo art organizuje klavirski recital Milice Pap (BiH/Francuska), u utorak, 7. aprila, u 19:30 sati u Bošnjačkom institutu.

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu 1991.g. U toku studija bila je laureat brojnih takmičenja (EPTA, Petar Konjović, NOMUS). Kao stipendista Ministarstva kulture i visokog obrazovanja države Luksemburg pohađa jednogodišnju specijalizaciju na Muzičkom konzervatoriju Luksemburg, gdje je kao najbolji student Odsjeka za klavir države Luxemburg dobila nagradu Fonda Victor Fenigstein.

Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedonij. U januaru 2009. god. je imala mini solističku turneju u Maroku (Rabat, Marrakech, Casablanca) na poziv Francuskog instituta u Rabatu. Krajem marta održala je drugi solo resital u Parizu (u sali Conservatoire Slave de musique), koji je ujedno bio i promocija njenoga CD-a pod nazivom Récital du Printemps u izdanju Signatures Sonores Indépendantes.

U periodu od 1997. – 2006. god. predavala je u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Trenutno živi u Francuskoj, gdje radi kao prof. klavira i nastupa kao solista i kamerni muzičar sa violinistom R. Kamhijem.

Na koncertu će izvesti djela koja su komponovali: G.Ph. Telemann, D. Scarlatti, J.S. Bach, W.A. Mozart, A.Scriabine, C. Debussy.

Ulaznice (5, 10 KM), mogu se rezervisati i kupiti u JU Sarajevo art, Dalmatinska 2/I, tel. 207-921 .

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije