Klasni neprijatelj na festivalu u Poljskoj

Radiosarajevo.ba
Klasni neprijatelj na festivalu u Poljskoj

Nakon uspješnih gostovanja u Edinburghu, Singaporeu, Sibiu, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Ljubljani najuspješnija bosanskohercegovačka predstava Nigela Williamsa „Klasni neprijatelj“ u režiji Harisa Pašovića i produkciji East West Centra ponovo će se predstaviti inostranoj publici, ovaj put u Poljskoj.

Riječ je o velikom međunarodnom festivalu Kontakt u Torunu. 29. izdanje festivala KONTAKT održat će se od 23-29 maja 2009. Pored „Klasnog neprijatelja“ u zvaničanoj selekciji će nastupiti velike teatarske kompanije: berlinski teatar Volksbühne, amsterdamski Toonel Group, ciriški Schuspielhaus, Oskar Koršnovas Teatar iz Vilniusa i moskovski Teatar Praktika.

Među rediteljima na ovogodišnjem festivalu su slavni svjetski reditelji Peter Brook, Christian Marthaler i Ivo van Hove. Ulaskom u selekciju ovog prestižnog festivala East West Centar je potvrdio zbog čega je najuspješniji teatar u povjesti bh teatra.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije