Kinđurijada 2009.

Radiosarajevo.ba
Kinđurijada 2009.

Kinđurijada 2009. će se održati 5. juna u Domu mladih sa početkom u 21:00h.

Ime je nastalo od riječi Kinđur – za koju nismo sigurni da li nešto znači ili ne, ali u svakom slučaju ima zadatak da vas asocira na nakinđureni, kićasti i maskirani dolazak u najčudnije kombinacije koje vam padnu na pamet.

Ovaj totalno unikatni party izvorni je fenomen koji spaja svijet mašte i moderan način zabave u sveobuhvatno "maskirano“ ludilo, potpuno jedinstven događaj u BiH i u Evropi, koji je u samo nekoliko godina od spontanog prijateljskog okupljanja postao spektakl za bezbroj "nakinđurenih“ posjetilaca.

Jedino pravilo je da pravila nema, tako da se možete šminkati, otkačeno oblačiti, staviti na sebe sve ono za šta nikada niste imali hrabrosti i obući se u svog lika iz mašte.

Oni najmaštovotiji/najzabavniji/najoriginalniji, imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade.

Obavezan dress code - kinđur (no kinđur – no ulaz)

Kao voditelj Kinđurijade je angažovan Milan Pavlović

Za sve one koji žele da budu dio Kinđurijade a nisu sigurni šta žele da budu, tu je i tim profesionalnih šminkera koji će se pobrinuti da vam dodatno "nakinđure“ izgled.

Ove godine Kinđurijada će biti još originalnija nego ranije, jer će najmaštovotiji i najzabavniji učesnici imati priliku da se prošetaju anti-fashion pistom te osvoje vrijedne nagrade putem glasanja i izbora za Naj kinđur.

Za ljubitelje "nakinđurenog“ zvuka biti će zaduženi Dj Focho i Dj Kenan from Sa. i poznati Sarajevski bend Velahavle.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije