"Kapitalizam ljubavna priča" Michaela Moora od 4. decembra u sarajevskom Meeting Pointu

Radiosarajevo.ba
"Kapitalizam ljubavna priča"  Michaela Moora od 4. decembra u sarajevskom Meeting Pointu


Sarajevska publika će od 4. decembra imati priliku da u kinu Meeting Point pogleda posljednje ostvarenje jednog od najkontroverznijih filmskih stvaralaca današnjice Michaela Moorea.

U dokumentarcu "Kapitalizam: ljubavna priča" Moore se okomio na kapitalizam i cijenu koju Amerikanci plaćaju za svoj način života. Ovog puta krivac je mnogo veći od General Motorsa, a Moore nas uvodi u još neistraženi teritorij.

Američki san više sliči na noćnu moru: obitelji cijenu plaćaju svojim poslom, domom i ušteđevinom. Moore nas odvodi u domove običnih ljudi čiji su se životi zbog povjerenja u taj sistem vrijednosti potpuno preokrenuli.

Ono što pronalazi dobro su poznati simptomi ljubavne afere koja je otišla u krivom smjeru: laži, zlostavljanja, izdaja i 14.000 radnih mjesta koja se svakodnevno gube.

Ovaj film kulminacija je Moorovih ranijih filmova o tome kako bi mogla izgledati nešto bolja budućnost. Moore je za ovo ostvarenje nagrađen priznanjem Leoncino d’Oro Award i nagradom The OPEN na Venecija film festivalu, nagradom za najbolji dokumentarac koju dodjeljuje Društvo filmskih kritičara iz Phoenixa. Značajna je i činjenica da je i kritika dala najviše ocjene ovom ostvarenju.

Film "Kapitalizam: ljubavna priča" prikazivat će se u kinu Meeting Point u terminu od 21 sat, saopćeno je.

Fena, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije