Talentirana porodica Jovančić: Nudimo nešto dosad neviđeno

J. Ć.
Talentirana porodica Jovančić: Nudimo nešto dosad neviđeno
Foto: Jovančić Family / Đorđe (27), Marko (23) i Ana (15)

„Jovančić Family“ naziv je projekta kojeg su osnovali  dva brata i jedna sestra iz talentirane i raspjevane porodice iz Istočnog Sarajeva.

Đorđe (27), Marko (23) i Ana (15) pokrenuli su muzički projekt u okviru kojeg će komponovati, svirati, pjevati i sami snimati spotove. 

„Jovančić Family je projekat jedne sestre i dva brata, nešto do sada neviđeno na ovim prostorima u smislu koncepta. Koncept je takav da smo se udružili zajedničkim snagama da predstavimo publici u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, sve ono što mi radimo kroz umjetnost a to je prije svega muzika – muziciranje, komponovanje, pjevanje audio-vizuelni sadržaj koji također nudimo“, govori na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba Đorđe Jovančić

Đorđe (27), Marko (23) i Ana (15) - undefinedFoto: Jovančić Family: Đorđe Jovančić (27)

Inače, Đorđe je javnosti poznat kao član a capella grupe BasicS, a zatim kao osnivač i direktor muzičke škole Basics, kompozitor i producent mjuzikala "Kralj Lav" i "Zaleđeno kraljevstvo". Dobitnik je priznanja "Dražen Ričl" za najboljeg mladog autora u BiH, koje mu je dodijelio AMUS, a kao kompozitor i aranžer dobio je niz drugih domaćih i međunarodnih priznanja. 

Kako saznajemo kroz razgovor, sestra Ana se također već duži niz godina uspješno bavi muzikom, dok je brat Marko direktor MAUBiH videoprodukcije i ekspert je za audio-vizualnu umjetnost.

Đorđe (27), Marko (23) i Ana (15) - undefinedFoto: Jovančić Family: Ana Jovančić (15)

No, sada su došli na ideju da zajedno stvore nešto novo.

„Svi smo u svojim poslovima donekle izgrađeni, prvenstveno ja koji sam u muzici profesionalno više od deset godina, Marko koji je u video-produkciji trenutno jedan od najboljih mladih kamermana, montažera i producenata, te Ana koja je tek na početku svoje karijere, ali sa jednom zavidnom biografijom koju ispunjavaju divne stvari, kao što je učestvovanja na muzičkim festivalima širom Evrope i regije, zatim u najgledanijim mjuziklima gdje je glumila glavne uloge, u sihronizovanju crtanih filmova i drugo... I, evo, nakon što smo shvatili da smo stasali u svojim poslovima, odlučili smo se udružiti i zajedno kreirati sadržaje koje ćemo nuditi publici.

Đorđe (27), Marko (23) i Ana (15) - undefinedFoto: Jovančić Family: Marko Jovančić (23)

Za početak smo se odlučili da to budu obrade već nekih postojećih pjesama različitih žanrova i izođača, kako bismo testirali ukus publike i da vidimo šta to publika od nas najviše želi, a od septembra pripremamo i autorski album s našim pjesmama koje ću pisati za Anu i sebe, a Marko će sve to da ekranizuje video-spotovima“, pojašnjava za portal Radiosarajevo.ba naš sagovornik.

Projekat "Jovančić Family" ima za cilj da promovira zdrave porodične vrijednosti, rad, trud i upornost.

Đorđe (27), Marko (23) i Ana (15) - undefinedFoto: Jovančić Family: Ana (15), Marko (23) i Đorđe (27). 
„Mislim da je to jedna priča koja treba da promovira zdrave porodične vrijednosti i da bude motiv mladim ljudima u BiH, a to je da se zaista može uspjeti ako se vjeruje u ono što volite i radite, i dovoljno se trudite“, mišljenja je Đorđe.

Na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba istaknuo je kako planira objaviti nekoliko video-priča u kojima će razgovarati i predstaviti se publici na najbolji mogući način i objasniti kako su zapravo dospjeli do ovoga što danas rade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije