Još o Maloljetničkoj delinkvenciji (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Još o Maloljetničkoj delinkvenciji (VIDEO)


Agencija za komunikaciju Mark-in lansirala je promo film projekta Odličan 5+ koji ima za cilj smanjenje stope maloljetničke delinkvencije.

http://www.youtube.com/watch?v=o4u926ZEQdU

Ovaj je projekat zasnovan na edukaciji i informisanju roditelja o pravilnom odgoju i komunikaciji sa djecom.

Tako će roditelji putem televizije, radija, interneta, i dnevnih novina po prvi put moći dobiti jasne i korisne informacije i savjete koji će im pomoći u ispunjavanju jednog od najozbiljnijih životnih zadataka – pravilnog odgoja djece.

Projekat „Odličan, 5 plus!“ zasnovan je na produkciji i emitovanju kratke TV forme u okviru koje će stručna lica, pod vodstvom pedagoga, kreirati edukativni i informativni sadržaj namijenjen roditeljima, ali i svim drugim odraslim osobama. Sadržaj jednom kreirane emisije biti će iskorišten za sve druge kanale komunikacije. Roditelji će se putem maila, SMS-a, kontakt telefona moći obratiti po pitanju vlastitih problema sa djecom na koje će dobiti odgovor u emisijama.

Iako je projekat „Odličan, 5 plus!“ u potpunosti u skladu sa usvojenom strategijom protiv maloljetničkog prijestupništva Kantona Sarajevo i Federacije BiH, aktivnost pod brojem 1.1-4 priprema afirmativnih odgojno obrazovnih projekata u saradnji sa elektronskim medijima, inicijatori projekta već dvije godine nisu naišli na razumijevanje predstavnika općinskih, gradskih, kantonalnih i federalnih vlasti.

„Agencija Mark IN u saradnji sa UJJK „Zmajevi u BiH“, te NVO BOA bezuspješno je pokušavala zadobiti pažnju i podršku vlasti na svim nivoima. Jedinu konkretnu podršku dobili smo od načelnika Općine Stari Grad, gdina. Hadžibajrića, koji je osigurao incijalna sredstva neophodna za početak implementacije. Mi ćemo kao firma dati svoj doprinos ovoj borbi i uložiti i vlastita sredstva kako bismo osigurali implementaciju projekta do kraja ove godine. Šta će biti nakon toga, ostaje da se vidi, ali ćemo građanima i roditeljima obezbjediti način da se aktivno uključe, prvenstveno uticajem na svoje predstavnike u lokalnim, gradskim i kantonalnim vlastima“ kazao je Boris Cigler, direktor agencije Mark IN, saopćeno je od strane ove agencije.
 
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije